NRK Meny
Normal

The Who på veien igjen

De engelske veteranrockerne The Who er på veien igjen. Se bilder fra den første konserten!

The Who er på veien igjen. Her er gitaristen Pete Townshend på scenen i Philadelphia
Foto: , TIM SHAFFER

Roger Daltrey og the who på scenen i Philadelphia tirsdag kveld der bandet startet sin verdensturné
Foto: , TIM SHAFFER

Les mer: Alt om The Who!

Tirsdag kveld spilte de i Philadelphia i USA, den første konserten på deres første verdensturné på 20 år.

Samme dag kunngjorde bandet at de vil spille ytterligere 14 konserter i Nord-Amerika, melder NTB.

38 konserter

Dermed skal gruppa som fortsatt frontes av Pete Townshend (61) og Roger Daltrey (61), de eneste gjenlevende originalmedlemmene, spille i alt 38 konserter i USA og Canada.

Med seg har de Zak Starkey på trommer, sønn av eks-Beatles-trommeslager Ringo Starr. Han erstatter Keith Moon som døde av en overdose i 1978.

Bassisten Pino Palladino erstatter John Entwistle som døde av et hjerteinfarkt på et hotellrom i Las Vegas en dag før bandet skulle starte sin USA-turne i 2002.

Nye låter

Videre spiller Pete Townshends yngre bror Simon gitar og vokal og John «Rabbit» Bundrick er igjen med på keyboards.

I løpet av turneen er det ventet at gruppa vil fremføre spor fra sin nye minirock-opera «Wire and Glass», materiale fra det kommende studioalbumet samt gamle hits. Dette blir deres første nye studioalbum siden 1982. Plata har utgivelsesdato 31. oktober.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  al-Nouri moskeen Mosul
  Foto: Uncredited / AP
 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP