Hopp til innhold

The Who jobber med ny plate

- Pete Townshend skriver. Du vet aldri hva det kan ende opp med, sier Roger Daltrey.

Roger Daltrey, The Who

Roger Daltrey tror det kan bli et nytt album fra The Who.

Foto: DONALD MIRALLE / AFP

Tidligere i sommer annonserte The Who at de har bestemt seg for å dra ut å turné igjen. Den gangen lovet de ikke noe nytt album, men nå har pipa fått en annen lyd.

- Mellom nå og neste turné

The Who: «Endless Wire»

Siste album med The Who, «Endless Wire» kom i 2006.

Foto: Albumomslag
Pete Townshend

The Who-gitarist Pete Townshend skal være i gang med å skrive låter til et nytt album.

Foto: AP Photo / Scanpix., MATT ROURKE / Scanpix/AP

Gruppas vokalist Roger Daltrey sier at hans gamle makker, gitaristen, sangeren og låtskriveren Pete Townsend, arbeider med oppfølgeren til «Endless Wire» fra 2006.

I et intervju som er lagt ut på gruppas hjemmeside sier han at albumet kan komme ut før de legger ut på turné neste år, men han vil ikke si noe mer sikkert enn det.

- Pete (Townshend) skriver. Du vet aldri hva det kan ende opp med. Så mellom nå og da (neste turné), kan det godt komme et nytt album, sier Daltrey.

Ikke bare «greatest hits»

Og når de omsider kommer på veien igjen vil det ikke være for å kun spille sine største hits.

- Vi har tenkt en del på det der. Men hva er et show med «greatest hits»? Alle hitlåtene og ingenting annet, ingen av de mer obskure tingene? Det hadde kjedet meg noe enormt. Dersom vi gjorde en slik turné ville alle sagt at det kjedet dem og at de ville ha noe annet, sier han videre.

Når de skal opptre igjen, kan vokalisten tenke seg forskjellige typer konserter.

Flere produksjoner

– Jeg vil være på veien med så mange forskjellige typer produksjoner som vi kan. Kanskje gjøre «Quadrophenia» en kveld og våre største hits den neste, det er det jeg har lyst til å gjøre. Og «Tommy», om jeg fortsatt klarer å synge «Tommy», sier Daltrey.

Og for å gjøre konsertene til en overraskelse, kunne han godt tenke seg å ikke annonsere i forkant hvilken type konsert de vil holde på de forskjellige datoene.

Kulturstrøm

 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
 • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

  Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

  Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.