Sursøtt svin og god vin

Lyst til å gjøre noe spennende med ribberestene? Prøv sursøtt svin! Mesterkokk Tom Victor Gausdal og vinkelner Ole Martin Alfsen viser det hvordan.

Sursøt svin
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Sursøtt svin

Dette trenger du:

Ribberester, skåret i biter

Ribbesvor (for seg selv)

5–6 dadler delt og skåret i biter

1/2 rød chili, hakket

1 dl hvitvins- eller riseddik

1 ss revet frisk ingefær

1 ss hakket frisk koriander

Revet skall av 1 sitron

2 stk. stjerneanis

1 hvitløkfedd, hakket

1 dl soya-/solsikkeolje

1 dl soyasaus

3 ss østerssaus

Slik gjør du:

Begynn med kryddersausen: Sett en vid kjele på plata, ha i oljen, fres chilien og hvitløken, hell på eddiken. Deretter har du i resten av ingrediensene, la småputre i 15 minutter til den er ferdig. Ribberestene deles i biter og stekes til de er gylne og fine, legges i sausen til slutt.

Serveres oppå kokte nudler blandet med rå agurk og finsnittet vårløk. Bland gjerne i litt av kokesausen. Den sprø svoren serveres som snacks ved siden av. Yummy!

Kulturstrøm

  • Kaller Horst-lydbøker piratkopier

    Jørn Lier Horst har spilt inn nye utgaver av 21 lydbøker som Lydbokforlaget mener de har rettighetene til, melder VG. Åtte av disse er lagt ut for salg og strømming hos Ebok Pluss. – Det ser vi alvorlig på, sier Lydbokforlagets forlagssjef Vasseljen.

    Jørn Lier Horst
    Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN / JOHN-ANDRE SAMUELSEN