Sursøtt svin og god vin

Lyst til å gjøre noe spennende med ribberestene? Prøv sursøtt svin! Mesterkokk Tom Victor Gausdal og vinkelner Ole Martin Alfsen viser det hvordan.

Sursøt svin
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Sursøtt svin

Dette trenger du:

Ribberester, skåret i biter

Ribbesvor (for seg selv)

5–6 dadler delt og skåret i biter

1/2 rød chili, hakket

1 dl hvitvins- eller riseddik

1 ss revet frisk ingefær

1 ss hakket frisk koriander

Revet skall av 1 sitron

2 stk. stjerneanis

1 hvitløkfedd, hakket

1 dl soya-/solsikkeolje

1 dl soyasaus

3 ss østerssaus

Slik gjør du:

Begynn med kryddersausen: Sett en vid kjele på plata, ha i oljen, fres chilien og hvitløken, hell på eddiken. Deretter har du i resten av ingrediensene, la småputre i 15 minutter til den er ferdig. Ribberestene deles i biter og stekes til de er gylne og fine, legges i sausen til slutt.

Serveres oppå kokte nudler blandet med rå agurk og finsnittet vårløk. Bland gjerne i litt av kokesausen. Den sprø svoren serveres som snacks ved siden av. Yummy!