Sursøtt svin
Dette trenger du:
Ribberester, skåret i biter
Ribbesvor (for seg selv)
5–6 dadler delt og skåret i biter
1/2 rød chili, hakket
1 dl hvitvins- eller riseddik
1 ss revet frisk ingefær
1 ss hakket frisk koriander
Revet skall av 1 sitron
2 stk. stjerneanis
1 hvitløkfedd, hakket
1 dl soya-/solsikkeolje
1 dl soyasaus
3 ss østerssaus
Slik gjør du:
Begynn med kryddersausen: Sett en vid kjele på plata, ha i oljen, fres chilien og hvitløken, hell på eddiken. Deretter har du i resten av ingrediensene, la småputre i 15 minutter til den er ferdig. Ribberestene deles i biter og stekes til de er gylne og fine, legges i sausen til slutt.
Serveres oppå kokte nudler blandet med rå agurk og finsnittet vårløk. Bland gjerne i litt av kokesausen. Den sprø svoren serveres som snacks ved siden av. Yummy!