NRK Meny
Normal

Sursøtt svin og god vin

Lyst til å gjøre noe spennende med ribberestene? Prøv sursøtt svin! Mesterkokk Tom Victor Gausdal og vinkelner Ole Martin Alfsen viser det hvordan.

Sursøt svin
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Sursøtt svin

Dette trenger du:

Ribberester, skåret i biter

Ribbesvor (for seg selv)

5–6 dadler delt og skåret i biter

1/2 rød chili, hakket

1 dl hvitvins- eller riseddik

1 ss revet frisk ingefær

1 ss hakket frisk koriander

Revet skall av 1 sitron

2 stk. stjerneanis

1 hvitløkfedd, hakket

1 dl soya-/solsikkeolje

1 dl soyasaus

3 ss østerssaus

Slik gjør du:

Begynn med kryddersausen: Sett en vid kjele på plata, ha i oljen, fres chilien og hvitløken, hell på eddiken. Deretter har du i resten av ingrediensene, la småputre i 15 minutter til den er ferdig. Ribberestene deles i biter og stekes til de er gylne og fine, legges i sausen til slutt.

Serveres oppå kokte nudler blandet med rå agurk og finsnittet vårløk. Bland gjerne i litt av kokesausen. Den sprø svoren serveres som snacks ved siden av. Yummy!

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).