Super Bowl satte amerikansk tv-rekord

114,4 millioner seere fulgte årets Super Bowl. Det gjør det til tidenes mest sette tv-program i USA.

Slåsskamp under Super Bowl

DETTE SATTE NY REKORD: Det ble ampert mellom spillerne mot slutten av kampen mellom New England Patriots og Seattle Seahawks i Arizona natt til mandag norsk tid. Kampen endte 28–24 i favør Patriots. Video med tillatelse fra Viasat Sport.

Super Bowl, finalen i sluttspillet i den amerikanske fotballserien NFL, ble en suksess både for vinnerlaget New England Patriots og tv-stasjonen NBC.

114,4 millioner tv-seere i USA fikk med seg den over tre timer lange kampen mellom Patriots og Seattle Seahawks, melder Reuters.

Det er det høyeste seertallet noensinne for en amerikansk fjernsynssending – 4,2 millioner flere seere enn fjorårets Super Bowl, som hadde den forrige rekorden.

Tom Brady

SATTE TV-REKORD: New England Patriots' quarterback Tom Brady.

Foto: Christian Petersen / Afp
Katy Perry og Missy Elliott

UNDERHOLDTE I PAUSEN: Katy Perry og Missy Elliott.

Foto: Christopher Polk / Afp
Line Vee Hanum

SAMLET UNGE SEERE: Viasat 4s pressesjef Line Vee Haum.

Foto: Viasat

De 22 mest sette

Ifølge NBC valgte rekordhøye 49,7 prosent av alle amerikanske hjem med fjernsynsapparat å se årets Super Bowl.

72 prosent av alle fjernsynsseerne i det aktuelle tidsrommet så kampen.

Til sammenlikning så 60,2 prosent av alle tv-seerne tidenes mest sette episode av en tv-serie, den siste episoden av komiserien M*A*S*H, i 1983.

Sendinger fra Super Bowl innehar de 22 øverste plassene på lista over de mest sette amerikanske tv-sendingene gjennom tidende, ifølge Wikipedia.

67 000 seere i snitt i Norge

I Norge ble Super Bowl sendt på Viasat 4 mellom klokka 22 i går kveld og 03 i natt. Maratonsendingen hadde i snitt 67 000 seere.

Flest seere hadde Viasat 4 i andre periode, da 96 000 fulgte sendingen.

– Seerne så ut til å la seg engasjere voldsomt av kampen, og hashtaggen #viasatnfl var en av de mest brukte hashtagene på Twitter i går, sier Viasat 4s pressesjef Line Vee Haum.

Over fire av fem under 50

Årets seertall er det høyeste for Viasat 4s Super Bowl-sendinger siden 2012.

Da fulgte i snitt 77 000 seere sendingen.

Størst andel scorer kanalen i målgruppen menn mellom 20 og 29 år, og 82 prosent av seerne er mellom 15 og 49 år.

– Det er tydelig at folk liker at vi viser slike store begivenheter, og det er gledelig at så mange velger å snu døgnet for å få med seg kampen, sier Vee Haum.

LES OGSÅ:

New England Patriots vant 28 - 24 over Seattle Seahawks. Se de spennende sluttminuttene her. Bilder med tillatelse fra Viasat Sport.

AVSLUTNINGEN: New England Patriots vant Super Bowl på mest mulig dramatiske vis. Se slutten av oppgjøret. Video med tillatelse fra Viasat Sport.

Kulturstrøm

 • Duran Duran-bassist smittet

  John Taylor (59) har testet positivt for koronaviruset, men er på bedringens vei. Det var Variety som først fanget opp musikerens melding på Facebook. Her skriver Taylor at han fikk bekreftet virussykdommen for tre uker siden, og at han siden har vært i karantene.

  DEAR FRIENDS OF MINE after giving some thought to this, I have decided to share with you that I tested positive with...

  Publisert av Duran Duran  Søndag 5. april 2020
 • Bond-skuespiller død

  Den britiske skuespilleren Honor Blackman er død, 94 år gammel. Hun er blant annet kjent for rollen som Pussy Galore i James Bond-filmen «Goldfinger». Blackman døde mandag av naturlige årsaker i sitt hjem i Sussex, opplyser familien. (NTB)

  Sean Connery og Honor Blackman
  Foto: AP/Scanpix