Kansas City Chiefs vant Super Bowl – første på 20 år til å forsvare tittelen

Da det gjaldt som mest sto superstjernen Patrick Mahomes frem. 28-åringen ledet Kansas City Chiefs til deres andre strake Super Bowl-seier.

Super Bowl LVIII - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs

JUBEL: Her feirer Kansas City Chiefs-spillerne touchdownen som ga deres andre strake Super Bowl-triumf.

Quarterback-stjernen Mahomes vartet opp med den avgjørende pasningen til Mecole Hardman, som sikret seieren med den avgjørende touchdownen.

Kansas City Chiefs vant dermed Super Bowl-finalen for andre gang på rad etter 25-22 over San Francisco 49ers.

– Jeg er så stolt av guttene som beholdt troen hele veien, sier quarterbacken Mahomes etter den 58. utgaven av Super Bowl.

Sjeldent tittelforsvar

NFL - Super Bowl LVIII - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers

STJERNE: Patrick Mahomes med Vince Lombardi-trofeet etter Chiefs' seier.

28 år gamle Mahomes ble, ikke overraskende, kåret til kampens beste spiller. Quarterbacken, som natt til mandag vant sin tredje Super Bowl, har blitt kåret til banens beste i alle tre finalene han har vunnet.

– Hva mer kan du si om Mahomes? Han har vært under press, litt ute av det og slitt hele kvelden, men da laget trengte ham og det virkelig gjaldt i Vegas, sto han frem. Vi har vært vitne til storhet, så ta det inn. Spillere som Mahomes dukker ikke opp altfor ofte, skriver BBC etter Chiefs' seier.

De er det første laget siden Tom Bradys New England Patriots til å vinne to år på rad. Sist det skjedde var for 20 år siden.

– Kampen var som et bilde på sesongen vår. Forsvaret holdt oss inne i kampen, og angrepet leverte da det gjaldt. Jeg er så stolt av gutta, sa Mahomes.

– Forsvaret vårt spilte fantastisk, og angrepet ga seg aldri, samstemte trener Andy Reid.

NFL: Super Bowl LVIII-San Francisco 49ers at Kansas City Chiefs

AVGJØRELSEN: Her er Mecole Hardman i målområdet med den avgjørende touchdownen.

Og da seieren var et faktum, utbrøt det ellevill jubel hos superstjernen Taylor Swift, som rakk frem til kampen i Las Vegas.

Swift spilte så sent som lørdag konsert i Japan, og før Super Bowl-finalen var det knyttet stor spenning til om hun kom til å rekke frem for å se kjæresten Travis Kelce, som spiller tight end for Kansas City Chiefs, spille.

Det rakk hun – og sammen med en rekke andre stjerner, som artistene Ice Spice, Lana Del Rey og skuespillerne Blake Lively og Miles Teller, feiret hun kjærestens seier. Det har vært «Swift-mania» i USA de siste månedene, og forholdet mellom Swift og Kelce har ofte overskygget det sportslige.

Også tennisspilleren Andy Murray har fått med seg Swift-hysteriet, og etter kampen skrev han spøkende på X:

– Gratulerer til Taylor Swift med seier i Super Bowl 58! En fantastisk prestasjon.

STJERNETUNGT: Taylor Swift feiret på tribunen med en rekke andre stjerner.

Klinte til

Dette var Chiefs' fjerde Super Bowl-triumf og deres tredje på fem år, men de måtte virkelig jobbe for denne. Kampen måtte nemlig avgjøres i forlengingen.

– Vi har kjempet for dette hele året. Målet har alltid vært å ta tre på rad og du kan ikke gjøre det uten å først ta to. Vi har en ny mulighet til å gjøre det igjen neste år. Vi ses der. Viva Las Vegas, sier Travis Kelce etter kampen, ifølge BBC.

Etter at seieren var et faktum møtte han Swift ute på banen og ga fansen bildet de hadde ønsket seg:

SEIERSKYSSET: Travis Kelce og Taylor Swift feiret sammen ute på banen i Las Vegas.

STJERNEPAR: Travis Kelce og Taylor Swifts forhold har fått ekstremt mye oppmerksomhet over hele verden.

Super Bowl Football

A LOVE STORY: Travis Kelce vant natt til mandag Super Bowl med Kansas City Chiefs og feiret med Taylor Swift.

EN GOD KLEM: Travis Kelce og Taylor Swift.

San Francisco 49ers var klart best i første halvdel og ledet også 19–16 mindre enn to minutter før slutt, men Mahomes regisserte et siste angrep, og Harrison Butker sparket utligningspoengene tre sekunder før slutt.

Dermed måtte kampen avgjøres i overtiden.

Niners vant myntkastet og fikk ballen først i forlengningen. Brock Purdy førte laget dypt inn i motstanderens sone. Et touchdown ville avgjort kampen, men laget måtte nøye seg med Jake Moodys tredje trepoenger.

Dermed var det opp til forsvaret å stoppe Chiefs, men Mahomes lot seg ikke stoppe og avsluttet et angrep over 75 yards og 14 spill med en touchdownpasning til Mecole Hardman.

PASSET GODT PÅ: Patrick Mahomes hadde tøffe arbeidsforhold store deler av kampen. Her blir han lagt i bakken av 49ers-spiller Javon Hargrave.

Slo tilbake

Niners dominerte før pause, da Mahomes ble holdt i stramme tøyler og favorittmottakeren Travis Kelce var usynlig.

Chiefs lå under 0–10 da laget sprakk nullen med et trepoengspark 20 sekunder før pause.

Etter pauseunderholdningen av Usher slo laget tilbake, først da Butker satte superbowlrekord med et trepoengspark fra hele 57 yards.

REKORDMANN: Harrison Butker satte Super Bowl-rekord.

En tabbe av spesialistene for mottak av spark vendte kampen i slutten av 3. periode. Chiefs overtok ballen bare 21 yards fra målsonen, og på neste spill kastet Mahomes en touchdownpasning til Marquez Valdes-Scantling som ga laget ledelsen.

Niners slo tilbake da laget i stedet for å utligne med et trepoengspark lyktes på 4. forsøk 15 yards fra motstanderens mållinje, og Jauan Jennings sto deretter imot to taklingsforsøk og løp inn en pasning fra Purdy til touchdown og 16-13-ledelse.

Ekstrapoenget ble blokkert, og dermed kunne Butker utligne med et trepoengspark.

Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show

PAUSESHOW: Usher sto for pauseunderholdningen, og hadde med seg flere kjente gjesteartister. Her synger han sammen med Alicia Keys.

Gjentok seg

Niners-kicker Moody sendte sitt lag i ledelse igjen med et spark fra 53 yards med 1.53 minutt igjen, men Butker ordnet forlengning med sin tredje trepoenger.

For San Francisco 49ers gjentok historien seg. For fire år siden ledet laget 20–10 over Chiefs sju minutter før slutt, men tapte 20–31 etter tre sene Chiefs-touchdown.

Chiefs Ravens Football

I fjor lå Chiefs under med ti poeng ved pause og med seks poeng før siste periode, men slo Philadelphia Eagles 38–35.

I første halvdel var Brock Purdy vinner av quarterbackduellen. Mahomes’ kontrakt med Chiefs (450 millioner dollar over ti år) er verd 4,7 milliarder kroner mer enn den Purdy har med Niners (3,7 millioner dollar over fire år), men i valuta for pengene var det utklassing motsatt vei – helt til Mahomes avgjorde igjen.

Chiefs vant Super Bowl for fjerde gang. Den første kom i 1970. Da scoret norske Jan Stenerud lagets ni første poeng, og elleve totalt, i 23-7-seieren over Minnesota Vikings.

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

6Qza6mzjKT8
  • Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.