Hopp til innhold

Bekrefter gjenforening

Etter massive rykter om en Police-gjenforening, letter Sting på sløret.

Sting (Gordon Sumner)
Foto: Petros Karadjias / Scanpix/AP

The Police: "Outlandos d'Amour".
Foto: Platecover

Les også: Mot Police-gjenforening?

Sting, eller Gordon Matthew Sumner som han egentlig heter, har hatt stor suksess som soloartist etter at han forlot trioen The Police.

Men han har ikke glemt gamlebandet, og den første spillejobben deres på tre tiår er under planlegging. Sting har snakket med både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summer om gjenforening.

- Fint å feire

Han sier ifølge den britiske tabloiden The Mirror:

- Det er 30 år siden vi startet, så det ville være fint å gjøre noe sammen for å feire. Vi vet ennå ikke helt hva, men vi snakker absolutt om det.

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Trioen splittet opp i 1986. Siden da har de bare spilt sammen ved to anledninger: Da de ble sluppet inn i varmen til America's Rock and Roll Hall of Fame i 2003, og under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992.

- Veldig stolt

Sangeren sier videre:

- Jeg er veldig stolt over å ha vært med i det bandet.

Police ga ut sin første single, «Fall Out», i 1977 og sitt første album, «Outlandos d'Amour», året etter.

(NTB)

Kulturstrøm

  • «Underholdende, dog noe underveldende debut»

    – Albumets tittel og gjennomgående tematikk handler om forhold som visner bort. Selv om man som lytter ikke sitter igjen med en klar følelse av hvilke forhold det hintes til, er det ingen tvil om at Blackie ser på disse bruddene som høyst nødvendige, skriver NRK P3-kritiker Even Samir Kaushik i sin anmeldelse av debutalbumet til Blackie.