Hopp til innhold

Bekrefter gjenforening

Etter massive rykter om en Police-gjenforening, letter Sting på sløret.

Sting (Gordon Sumner)
Foto: Petros Karadjias / Scanpix/AP

The Police: "Outlandos d'Amour".
Foto: Platecover

Les også: Mot Police-gjenforening?

Sting, eller Gordon Matthew Sumner som han egentlig heter, har hatt stor suksess som soloartist etter at han forlot trioen The Police.

Men han har ikke glemt gamlebandet, og den første spillejobben deres på tre tiår er under planlegging. Sting har snakket med både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summer om gjenforening.

- Fint å feire

Han sier ifølge den britiske tabloiden The Mirror:

- Det er 30 år siden vi startet, så det ville være fint å gjøre noe sammen for å feire. Vi vet ennå ikke helt hva, men vi snakker absolutt om det.

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Trioen splittet opp i 1986. Siden da har de bare spilt sammen ved to anledninger: Da de ble sluppet inn i varmen til America's Rock and Roll Hall of Fame i 2003, og under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992.

- Veldig stolt

Sangeren sier videre:

- Jeg er veldig stolt over å ha vært med i det bandet.

Police ga ut sin første single, «Fall Out», i 1977 og sitt første album, «Outlandos d'Amour», året etter.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.