Hopp til innhold

Mot Police-gjenforening?

Ryktene om en gjenforening av den svært populære trioen The Police blir mer og mer konkrete.

Sting
Foto: NIR KAFRI / Scanpix/AFP

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Kilder sier til Billboard.com at opplysningene i britisk presse om at de vil spille i England og USA i løpet av året er korrekte. Det blir i så fall deres første opptredener siden de gikk fra hverandre i 1986, men kildene vil ikke gi noen endelig bekreftelse før de siste detaljene er på plass.

Vil markere jubileum

I år er det 30 år siden The Police ga ut sin gjennombruddssingle «Roxanne».

I en pressemelding i desember opplyste gruppas plateselskap A&M Records at de vil markere jubileet med å gjøre noe helt spesielt med bandets sangkatalog.

I tillegg til DVD-utgivelser, skal det dreie seg om en CD-boks à la «Message in a Box» som ble gitt ut i 1993.

Mens bandets tidligere frontmann Sting gjentatte ganger har sagt at han er liten lysten på en gjenforening, har både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summers holdt håpet ved like.

Konsertarrangørenes drøm

En Police-gjenforening har vært konsertarrangørenes drøm i to tiår, siden det er forventet at de kan fylle store arenaer over hele verden.

Men bortsett fra en uformell opptreden under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992, har de bare spilt sammen en gang siden de gikk fra hverandre. Det skjedde i 2003 da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.