Mot Police-gjenforening?

Ryktene om en gjenforening av den svært populære trioen The Police blir mer og mer konkrete.

Sting
Foto: NIR KAFRI / Scanpix/AFP

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Kilder sier til Billboard.com at opplysningene i britisk presse om at de vil spille i England og USA i løpet av året er korrekte. Det blir i så fall deres første opptredener siden de gikk fra hverandre i 1986, men kildene vil ikke gi noen endelig bekreftelse før de siste detaljene er på plass.

Vil markere jubileum

I år er det 30 år siden The Police ga ut sin gjennombruddssingle «Roxanne».

I en pressemelding i desember opplyste gruppas plateselskap A&M Records at de vil markere jubileet med å gjøre noe helt spesielt med bandets sangkatalog.

I tillegg til DVD-utgivelser, skal det dreie seg om en CD-boks à la «Message in a Box» som ble gitt ut i 1993.

Mens bandets tidligere frontmann Sting gjentatte ganger har sagt at han er liten lysten på en gjenforening, har både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summers holdt håpet ved like.

Konsertarrangørenes drøm

En Police-gjenforening har vært konsertarrangørenes drøm i to tiår, siden det er forventet at de kan fylle store arenaer over hele verden.

Men bortsett fra en uformell opptreden under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992, har de bare spilt sammen en gang siden de gikk fra hverandre. Det skjedde i 2003 da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm