NRK Meny
Normal

Mot Police-gjenforening?

Ryktene om en gjenforening av den svært populære trioen The Police blir mer og mer konkrete.

Sting
Foto: NIR KAFRI / Scanpix/AFP

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Kilder sier til Billboard.com at opplysningene i britisk presse om at de vil spille i England og USA i løpet av året er korrekte. Det blir i så fall deres første opptredener siden de gikk fra hverandre i 1986, men kildene vil ikke gi noen endelig bekreftelse før de siste detaljene er på plass.

Vil markere jubileum

I år er det 30 år siden The Police ga ut sin gjennombruddssingle «Roxanne».

I en pressemelding i desember opplyste gruppas plateselskap A&M Records at de vil markere jubileet med å gjøre noe helt spesielt med bandets sangkatalog.

I tillegg til DVD-utgivelser, skal det dreie seg om en CD-boks à la «Message in a Box» som ble gitt ut i 1993.

Mens bandets tidligere frontmann Sting gjentatte ganger har sagt at han er liten lysten på en gjenforening, har både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summers holdt håpet ved like.

Konsertarrangørenes drøm

En Police-gjenforening har vært konsertarrangørenes drøm i to tiår, siden det er forventet at de kan fylle store arenaer over hele verden.

Men bortsett fra en uformell opptreden under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992, har de bare spilt sammen en gang siden de gikk fra hverandre. Det skjedde i 2003 da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller