Hopp til innhold

Mot Police-gjenforening?

Ryktene om en gjenforening av den svært populære trioen The Police blir mer og mer konkrete.

Sting
Foto: NIR KAFRI / Scanpix/AFP

The Police: "Syncronicity".
Foto: Albumcover

Kilder sier til Billboard.com at opplysningene i britisk presse om at de vil spille i England og USA i løpet av året er korrekte. Det blir i så fall deres første opptredener siden de gikk fra hverandre i 1986, men kildene vil ikke gi noen endelig bekreftelse før de siste detaljene er på plass.

Vil markere jubileum

I år er det 30 år siden The Police ga ut sin gjennombruddssingle «Roxanne».

I en pressemelding i desember opplyste gruppas plateselskap A&M Records at de vil markere jubileet med å gjøre noe helt spesielt med bandets sangkatalog.

I tillegg til DVD-utgivelser, skal det dreie seg om en CD-boks à la «Message in a Box» som ble gitt ut i 1993.

Mens bandets tidligere frontmann Sting gjentatte ganger har sagt at han er liten lysten på en gjenforening, har både trommeslager Stewart Copeland og gitarist Andy Summers holdt håpet ved like.

Konsertarrangørenes drøm

En Police-gjenforening har vært konsertarrangørenes drøm i to tiår, siden det er forventet at de kan fylle store arenaer over hele verden.

Men bortsett fra en uformell opptreden under bryllupet til Sting og Trudie Styler i 1992, har de bare spilt sammen en gang siden de gikk fra hverandre. Det skjedde i 2003 da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.