Til 4 posjoner trenger du:
2 - 4 andebryst, avhengig av størrelsen
1 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1 dl and- eller hønsebuljong, evt ferdig sjysaus
salt og kvernet pepper
1 stor kålrot
2 ss smør
1 ss revet frisk ingefær
1 ss flytende honning
Fremgangsmåte:
Skjær kålroten i jevne terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre.Hell av vannet.
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet.Gni brystene godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne og legg i brystene med fettsiden ned.
La dem stekeover middels varm til fettet blir helt sprøtt, 10-12 minutter. Snu brystene og stek noen minutter på den andre siden.Øs over stekesjyen av og til. Ta brystene ut av pannen og la dem hvile 10 minutter før de skjæres i pene skiver.
Slå vekk det meste av stekefettet og kok ut pannen med sherryeddik og rødvin. Tilsett kraft og la sjyen småkoke til passe konsistens.Hell den evt over i en liten kasserolle.
Smak til med salt og pepper om nødvendig.Smelt smøret i en stekpanne og stek kålroten sammen med ingefær og honning til pent gyllen og karamellisert.
Server andebrystet i skiver med stekt kålrot, sjy, ovnsbakte poteter med hvitløk, og f.eks. frisk spinat som er frest veldig raskt i en varm kasserolle med litt olivenolje.
Tips:
Legg i et par kvister timian eller rosmarin når du steker andebrystene.