Hopp til innhold

Sprøstekt andebryst

Sprøstekt andebryst med ingefær-og honningstekt kålrot er på Lises meny i dag.

 

Sprøstekt andebryst
Foto: NRK

Til 4 posjoner trenger du:

 

2 - 4 andebryst, avhengig av størrelsen

1 ss rødvinseddik

1 dl rødvin

1 dl and- eller hønsebuljong, evt ferdig sjysaus

salt og kvernet pepper

1 stor kålrot

2 ss smør

1 ss revet frisk ingefær

1 ss flytende honning

 

 

Fremgangsmåte:

 

Skjær kålroten i jevne terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre.Hell av vannet.

Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet.Gni brystene godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne og legg i brystene med fettsiden ned.

La dem stekeover middels varm til fettet blir helt sprøtt, 10-12 minutter. Snu brystene og stek noen minutter på den andre siden.Øs over stekesjyen av og til. Ta brystene ut av pannen og la dem hvile 10 minutter før de skjæres i pene skiver.

Slå vekk det meste av stekefettet og kok ut pannen med sherryeddik og rødvin. Tilsett kraft og la sjyen småkoke til passe konsistens.Hell den evt over i en liten kasserolle.

Smak til med salt og pepper om nødvendig.Smelt smøret i en stekpanne og stek kålroten sammen med ingefær og honning til pent gyllen og karamellisert.

Server andebrystet i skiver med stekt kålrot, sjy, ovnsbakte poteter med hvitløk, og f.eks. frisk spinat som er frest veldig raskt i en varm kasserolle med litt olivenolje.

 

Tips:

 

Legg i et par kvister timian eller rosmarin når du steker andebrystene.

 

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter