Sprøstekt andebryst

Sprøstekt andebryst med ingefær-og honningstekt kålrot er på Lises meny i dag.

 

Sprøstekt andebryst
Foto: NRK

Til 4 posjoner trenger du:

 

2 - 4 andebryst, avhengig av størrelsen

1 ss rødvinseddik

1 dl rødvin

1 dl and- eller hønsebuljong, evt ferdig sjysaus

salt og kvernet pepper

1 stor kålrot

2 ss smør

1 ss revet frisk ingefær

1 ss flytende honning

 

 

Fremgangsmåte:

 

Skjær kålroten i jevne terninger. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre.Hell av vannet.

Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet.Gni brystene godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne og legg i brystene med fettsiden ned.

La dem stekeover middels varm til fettet blir helt sprøtt, 10-12 minutter. Snu brystene og stek noen minutter på den andre siden.Øs over stekesjyen av og til. Ta brystene ut av pannen og la dem hvile 10 minutter før de skjæres i pene skiver.

Slå vekk det meste av stekefettet og kok ut pannen med sherryeddik og rødvin. Tilsett kraft og la sjyen småkoke til passe konsistens.Hell den evt over i en liten kasserolle.

Smak til med salt og pepper om nødvendig.Smelt smøret i en stekpanne og stek kålroten sammen med ingefær og honning til pent gyllen og karamellisert.

Server andebrystet i skiver med stekt kålrot, sjy, ovnsbakte poteter med hvitløk, og f.eks. frisk spinat som er frest veldig raskt i en varm kasserolle med litt olivenolje.

 

Tips:

 

Legg i et par kvister timian eller rosmarin når du steker andebrystene.

 

Kulturstrøm

 • Taper seg i TV-versjon

  «The Lost Symbol» har norgespremiere mandag. Serien er basert på Dan Browns roman fra 2009, men det er Ashley Zukerman, ikke Tom Hanks, som spiller Robert Langdon denne gangen. Sigurd Vik i Filmpolitiet syns serien er «gørrkjedelig». Terningkast 2.

  Ashley Zukerman spiller den unge Robert Langdon, men helten fra «Da Vinci-koden» og «Engler & Demoner» svingte mye bedre i Tom Hanks sin versjon. FOTO: C More
  Foto: C More
 • Norsk film fikk kritikerpris i USA

  New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film. Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint og VG.

  Bilde frå filmen "Verdens verste menneske" (2021)
  Foto: Oslo Pitctures
 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP