Dette trenger du:
2 kyllingbryst
2 ss hvetemel
1 egg, sammenpisket
1 dl loffsmuler eller strøbrød
2 gulrøtter
2-3 appelsiner
3 ss olivenolje
1 håndfull basilikumblader
blandet salat etter ønske, vasket og tørket salt og pepper smør og olje til steking
Slik gjør du:
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i brød. Stek de panerte kyllingbrystene gyllne og sprø i en stekepanne. Skrell gulrøttene og lag lange tynne gulrotbånd med skrelleren.
Kok dem raskt, ca 30 sek., i lettsaltet vann. Skjær ut hinnefrie appelsinfileter av 1 appelsin. Press saften ut av restene og den andre appelsinen.
Det skal til sammen bli ca. 2 1/2 dl. Kok appelsinsaften inn til i underkant av 1 dl. Visp inn 3 ss olivenolje og smak appelsinvinaigretten til med salt og pepper. Bland sammen salat, gulrotbånd, basilikum og appelsinfileter.
Tilsett litt olivenolje, salt og pepper. Anrett salaten på tallerkener, med sprø kylling skåret i skiver på toppen og
Voila! Sprø kylling med appelsinsalat. (Foto: Nrk)
appelsinvinaigrette litt her og der.
Tips:
Kylling kan byttes ut med kalkunfilet i skiver. Bland friske urter i paneringen, f.eks. basilikum eller estragon.Bruk gjerne forskjellige friske urter eller karse i salaten. Noen skiver spekeskinke kan du også blande inn.