Bruce Springsteen tjuvstartet på hjemmebane

Mandag tjuvstartet Bruce Springsteen turnéen med showet som kommer til Oslo i desember.

Tirsdag 4. desember står The Boss igjen på scenen i Oslo Spektrum. Mandag gjorde han og the E Street Band et av to oppvarmingsshow på hjemmebane i Asbury Park i New Jersey. I tillegg spiller de en tredje konsert på Continental Airlines Arena i East Rutherford, før den virkelige turnéen starter.

I toppform

I følge svenske Expressen var Springsteen i toppform. Og jubelen ville ingen ende ta da han dro i gang smugpremiere på sin nye turné.

Før konserten hadde både unge og eldre fans samlet seg utenfor konsertlokalet i solskinnet.

- Jeg synes det er ganske spesielt at du har en musiker som appellerer til så mange generasjoner, sa en Springsteen-fan på 34 som var der med sin mor på 63, i følge Reuters . Moren var på sin 20. Springsteen-konsert.

- Snakker fra hjertet

- Jeg synes han snakker rett fra hjertet. Han er så jordnær, sa moren.

Bruce Springsteen og the E Street Band på Asbury Park's Paramount Theater

Bruce Springsteen så ut til å være både veltrent og i god form mandag.

Foto: Scanpix / AP Photo

Det ble rett fram rock slik vi kjenner Springsteen fra gammelt av helt fra starten, med den nye populære radiosingelen ”Radio Nowhere”.

Springsteen ble 58 år for et par dager siden, og hadde ikledd seg svart skjorte med oppbretta armer og jeans. Og i følge avisa så han ut til å være veltrent og i topp form.

I tillegg hadde han med seg andre legender på scenen som Steven van Zandt, som blant annet har fått kultstatus gjennom sin rolle i tv-serien Sopranos, "Big Man" Clarence Clemons på saksofon og sin kone – medvokalist Patti Scialfa, da han dro i gang øvingskonserten.

- Kan bli en del feil

- Vi skal kjøre gjennom en del låter – en del nye og en del gamle. Det kan bli en del feil underveis, men det tviler jeg på, sa Springsteen til fansen.

Den offisielle premiere på turnéen skjer i Hartford, Conneticut den 2. oktober – samme dag som Springsteens nye album ”Magic” kommer ut. Plata er det første albumet Springsteen gjør med sitt E Street Band siden ”The Rising” i 2002.

Den 15. måneder lange turnéen Springsteen nå legger ut på har solgt ut konserthaller og arenaer over hele verden.

Kulturstrøm