Landets sprøeste Springsteen-fan

Gøran (38) tømte lommeboken for å gi helten en unik gave.

Gøran Gjetmundsen med bronsestatue

FØRSTE GANG PÅ SOKKEL: Liten tvil om at Gøran Gjetmundsen (38) er litt mer fan enn de fleste.

Foto: Privat

Det fins folk som synes det er kjekt høre på Bruce Springsteen. I tillegg har du fans. Deretter blodfans. Så de ekstreme fanatikerne. Et lite stykke etter det igjen, finner du folk som Gøran Gjetmundsen (38).

Mannen fra Toten har sett rockeren fra New Jersey 19 ganger tidligere, og bruker årlig masse penger på å følge Springsteen. Han skal selvsagt også se begge konserten på Koengen i neste uke.

LES OGSÅ: Nils Lofgren: - To vidt forskjellige konserter

Har laget to statuer

Bruce Springsteen i bronse

KOSTET 50 LAPPER: Bruce Springsteen i Bronse, trolig for aller første gang.

Foto: Privat

Men det spørs om ikke hans siste påfunn tar kaken. Gjetmundsen har nemlig brukt 50.000 kroner på å få laget to bronsestatuer av «The Boss».

- Den ene skal jeg ha selv. Den andre skal jeg overrekke til Springsteen personlig, forhåpentligvis i Bergen i neste uke, sier Gjetmundsen til nrkhordaland.no.

Statuene er laget av Henning Olav Espedal Engelsen, som er nevøen til billedhuggeren Per Ung. Av praktiske årsaker, og kanskje også økonomiske, er statuen ikke i naturlig størrelse.

- Litt lite praktisk når man skal gi den bort. Men tanken har vært tenkt. Så vidt jeg vet, fins det ikke noen statue av Springsteen. Dermed er dette faktisk første gang han er på sokkel, sier Gjetmundsen.

LES OGSÅ: 44.000 billetter blåst bort

Bruker kontakter og media

- Hvordan skal du få møtt Springsteen og gitt ham statuen?

- Akkurat nå henger det litt i løse luften. Jeg har sendt brev i papirform til tre personer i managementet hans, og tatt kontakt med både Rune Lem i Live Nation og Frank Nes i Bergen Live. Begge de har lovet å videreformidle henvendelsen. En annen kontakt har også sendt e-post til Little Steven, sier 38-åringen.

Nils Lofgren og Bruce Springsteen

SJEFEN SJØL: Bruce Springsteen, her med gitarist Nils Lofgren, kommer til Bergen tirsdag og onsdag i neste uke.

Foto: Guy Aceto

Totningen bruker også media for alt det er verdt i et forsøk på å øke sjansene for et eksklusivt Springsteen-treff. Hittil har han klart å skaffe seg omtale hos blant andre dagbladet.no og tv2nyhetene.no. Og nå også hos oss.

- Hva gjør du om du ikke får til et treff?

- I første omgang stiller jeg meg utenfor hotellet hans i Bergen og venter. Hvis ikke det går, så skal jeg til New Jersey i oktober og se ham på Giants Stadium der. En eller annen gang skal jeg greie det, sier Gjetmundsen.

«Tullebukk»

Så spørs det hva Springsteen selv sier når han møter nordmannen og får den kostbare gaven. Det er nemlig ikke første gang artisten får presang av den norske supertilhengeren.

- I fjor bestilte jeg en tegning av VG-tegneren Herb, en tegning av Bruce og hele bandet. Den fikk jeg gitt ham gjennom sikkerhetsfolkene. Etterpå klarte jeg å få tre-fire minutter med Bruce i sofaen på hotellet hans i Oslo. Da slo han seg på låret og lo godt da jeg nevnte tegningen.

- Så han kommer nok til å lure på hva slags tullebukk jeg er, som stadig skal gi ham ting, sier Gjetmundsen.