Hopp til innhold

Spiller foran 8 mill TV-seere i natt: – Jeg er veldig nervøs og spent

Natt til tirsdag spiller Aurora Aksnes på «Tonight Show» med Jimmy Fallon på NBC – et av USAs aller største TV-show.

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes (19) ser fram til å få danse barbeint under opptredenen på «Tonight Show» natt til tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Karrieren til 19-åringen fra Os i Hordaland har tatt fullstendig av på kort tid. Bare noen uker før hun skal ut på en treukers turné i Nord-Amerika skal Aurora Aksnes i natt gjøre sin første opptreden på amerikansk TV.

Som gjest på en av USAs mest populære TV-show skal hun fremføre låten «Conqueror», hentet fra debutalbumet «All My Demons Greeting Me As A Friend», som ble gitt ut på fredag.

Skal danse barføtt

– Jeg gleder meg veldig mye, men er samtidig veldig nervøs og spent. Det er nesten litt skummelt å tenke på hvor mange som ser på, sier hun til NRK noen timer før opptredenen.

Hun forteller imidlertid at hun har blitt tatt veldig godt vare på, og er beroliget med tanke på at fargene rød og rosa – som hun ikke liker – ikke kommer til å bli brukt under lysshowet.

– Vi har også funnet ut at jeg skal ikke ha på sko, og at jeg får hoppe ned fra scenen og danse på gulvet, forteller hun.

Hør intervju med Aurora på Siri & co på NRK P13:

– Ikke her jeg har lyst til å være mest

Aurora Aksnes havner dermed i den eksklusive klubben av norske artister som tidligere har opptrådt hos Fallon (Kygo, Ylvis, Röyksopp og Nico & Vinz).

Men tross TV-opptreden og turné i USA: Hun avviser at landet er et satsingsområde for henne:

– Det er veldig gøy å være her, men mest fordi man får stor porsjon når man kjøper pannekaker til frokost. Jeg liker best å være i Norge og litt nærmere hjemme. Det er fint å kunne ringe hjem til mamma og pappa og ringe dem uten å vekke dem. Det er selvfølgelig gøy å være i USA, men det er ikke her jeg har lyst til å være mest, sier hun.

Tilfeldigheter

Albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» har gjort det meget sterkt i de digitale platehyllene, og hun har i perioder vært på iTunes' topp 10-lister i en lang rekke land.

– Det er veldig rart, men det gir mening, for jeg vet at fansen mine har ventet lenge på albumet. Og den dagen det kom ut sprang de til iTunes og kjøpte albumet. Det har sikkert gitt en liten boost på listene, sier hun.

– Er du redd for å mislykkes.

– Nei. Alt har hendt med en tilfeldighet, og jeg har aldri oppsøkt dette selv. Det bare hendte, og det er som å rulle nedover. Iblant er det slitsomt, men det er mest gøy, sier Aksnes.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters