Hopp til innhold

Katy Perry om norske Aurora (18): Endelig

Superstjernen Katy Perry har forelsket seg i musikken til det unge, norske stjerneskuddet Aurora Aksnes.

Katy Perry og Aurora Aksnes

FÅR SKRYT: Aurora Aksnes (18) fra Os utenfor Bergen ble omtalt som 'vinneren' av fjorårets Bylarm. Nå får hun skryt av Katy Perry (30).

Foto: Scanpix/Kim Erlandsen/P3

CAPITOLRECORDS/REDIGI-LAWSUIT Cast member and singer Katy Perry performs at the premiere of "Katy Perry: Part of Me" in Hollywood

STORT PUBLIKUM: Så langt er twittermeldingen til Katy Perry retweetet 3200 ganger og favorittmarkert 6700 ganger.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

«Endelig. Ny musikk som gir meg hjertebank. Sjekk ut denne 18 år gamle engelen Aurora», skriver artisten Katy Perry på sin Twitter-konto med 66 millioner følgere.

Engelen hun refererer til er Aurora Aksnes fra Os utenfor Bergen. For ett år siden var det ikke mange som kjente navnet hennes. Siden da har musikken hennes blitt spilt for festivalpublikum, dronning Sonja og utallige radiolyttere både i Norge og utenlands.

Nå er hun blitt namedroppa av 30 år gamle Katy Perry, artisten som i fjor ble tidenes mest nedlastede artist med 70 millioner digitale solgte singler.

Aurora ga nylig ut singelen «Runaway». Og låten har tydeligvis falt i smak hos Katy Perry, superstjernen har lagt ved en link til den nye musikkvideoen til låten.

Laster Twitter-innhold

«En ny stjerne er født»

Det var under fjorårets Bylarm at mange fikk opp øynene for Aurora Aksnes, som bruker artistnavnet Aurora. «En ny stjerne er født», skrev Dagbladet og utpekte den unge musikeren som vinner av musikkfestivalen. Senere spilte hun på både Hove og Øya, hun ble også den yngste lørdagsgjesten i Dagsrevyen noensinne.

Da NRK P3 ble med Aurora til Berlin, innrømmet artisten at hun kjenner på prestasjonsangsten i møte med den store musikkverdenen.

– Det er veldig skummelt. Jeg må bare ikke gi meg og lage et bra album. Det skal jeg få til. Men jeg tenker masse på at det blir mye jobb og et stort press, sa hun til NRK.

Sluttet på skolen

Etter Hovefestivalen i fjor ble Aurora Aksnes enig med familien om at hun skulle slutte på skolen for å satse på musikken. De hadde allerede da, fem måneder ut i den spede begynnelsen på hennes musikalske karriere, sett at det kom til å bli for mye å sjonglere både musikken og skolegangen.

– Vi velger noe, følger hjertene våre og velger bort skolen. Nå gjør jeg musikk med hele hjertet. Jeg liker ikke å gjøre ting halvhjertet. Jeg vet hva jeg vil, og hvis ikke det går nå så skal jeg prøve igjen. Helt til det går, fortalte Aurora til NRK.

I år spiller Aurora Aksnes igjen på Bylarm, denne gangen er platekontrakt og festivaljobber allerede på plass. Samt anerkjennelse fra en av verdens mestselgende artister for tiden.

Aurora Aksnes på scenen under Berlin Music Week

Aurora på scenen under Berlin Music Week.

Foto: P3

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter