Hopp til innhold

Adrenalin og action

Actionspillenes nye gudfar er kommet, Hollywood har noe å lære.

Devil May Cry 4 bilde
Foto: devilmaycry.com

Devil May Cry 4 har alt en kan ønske. Heftige kamper, episke filmsekvenser og action til opp over ørene er noen av ingrediensene. Dette er en spektakulær opplevelse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med en historie satt i en blanding av middelalder og nåtid, dukker det opp mange artige kombinasjoner. Kampene avgjøres med sverd og magi, men samtidig har vår karakter alltid en ipod i ørene.

Ny hovedperson

I spillet møter vi en ny hovedperson ved navn Nero, som er medlem av en hemmelig sekt ved navn The Order of the Sword. Under en seremoni ankommer en mystisk figur og tar livet av mange vakter. Det viser seg at de var besatt av demoner, og Nero sin oppgave er å hente tilbake den mystiske mannen og finne ut hvorfor demonene hadde infiltrert organisasjonen du tilhører.

Demoner og mennesker

Nero er ikke helt menneskelig, noe en glødende demonarm er et bevis på. Du får med denne armen mulighet til å gjøre storslagne magiske effekter som gjør det hele enda artigere. Du får også muligheten til å spille Dante fra de tidligere spillene i serien, men Nero er hovedpersonen i versjon 4 av denne serien.

Topp grafikk

Spillet er gitt ut til både Xbox360 og Playstation 3, så grafikken er også på et høyt nivå. Et heftig lydspor bygger opp under følelsen at du egentlig spiller i en actionfilm, noe som også de flotte, lange og tallrike filmsekvensene viser.

Det finnes dessverre noen små irritasjonsmoment. Kameraføringen er noen ganger udynamisk og gjør at noen områder er vanskelig å nå, men dette blir kun småting med tanke på hvor mye action resten av spillet består av.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.