Hopp til innhold

Adrenalin og action

Actionspillenes nye gudfar er kommet, Hollywood har noe å lære.

Devil May Cry 4 bilde
Foto: devilmaycry.com

Devil May Cry 4 har alt en kan ønske. Heftige kamper, episke filmsekvenser og action til opp over ørene er noen av ingrediensene. Dette er en spektakulær opplevelse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med en historie satt i en blanding av middelalder og nåtid, dukker det opp mange artige kombinasjoner. Kampene avgjøres med sverd og magi, men samtidig har vår karakter alltid en ipod i ørene.

Ny hovedperson

I spillet møter vi en ny hovedperson ved navn Nero, som er medlem av en hemmelig sekt ved navn The Order of the Sword. Under en seremoni ankommer en mystisk figur og tar livet av mange vakter. Det viser seg at de var besatt av demoner, og Nero sin oppgave er å hente tilbake den mystiske mannen og finne ut hvorfor demonene hadde infiltrert organisasjonen du tilhører.

Demoner og mennesker

Nero er ikke helt menneskelig, noe en glødende demonarm er et bevis på. Du får med denne armen mulighet til å gjøre storslagne magiske effekter som gjør det hele enda artigere. Du får også muligheten til å spille Dante fra de tidligere spillene i serien, men Nero er hovedpersonen i versjon 4 av denne serien.

Topp grafikk

Spillet er gitt ut til både Xbox360 og Playstation 3, så grafikken er også på et høyt nivå. Et heftig lydspor bygger opp under følelsen at du egentlig spiller i en actionfilm, noe som også de flotte, lange og tallrike filmsekvensene viser.

Det finnes dessverre noen små irritasjonsmoment. Kameraføringen er noen ganger udynamisk og gjør at noen områder er vanskelig å nå, men dette blir kun småting med tanke på hvor mye action resten av spillet består av.

Kulturstrøm

 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober