Hopp til innhold

Spill hippie eller NRK-ansatt med Kåre Conradi

TV-serien om Jan Kjærstads «Erobreren» trenger statister, så nå er det muligheter for å spille både hippie eller NRK-ansatt med Kåre Conradi i NRKs nye storsatsing.

Kåre conradi

Kåre Conradi spiller Jonas Wergeland i NRK Dramas nye storsatsing.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Jan Kjærstads prisbelønte boktrilogi er i ferd med å bli en TV-serie der programlederen Jonas Wergelands liv dokumenteres gjennom seks episoder.

Kåre Conradi har rollen som Wergeland og skal sammen med blant andre Gøril Mauseth og Kim Haugen sørge for at en av NRK Dramas dyreste og mest ambisiøse satsinger noensinne blir en suksess.

Stort behov for folk

Tidligere har NRK ettersøkt klær fra 60- og 70-tallet, men nå trengs det også folk til å fylle ut klærne. Det er mange roller som skal fylles i en slik produksjon, så statistansvarlig Eirik Sivertsen forteller at det er stort behov for folk i hele den ni måneder lange innspillingsperioden.

– Serien skal følge Jonas Wergeland fra starten av sekstitallet til slutten av nittitallet, så vi trenger folk som kan fylle forskjellige roller gjennom flere epoker av Norges historie, forteller Sivertsen til NRK.no.

Hippie eller NRK-ansatt?

Han forteller at NRK trenger et stort antall statister og er spesielt på jakt etter foreninger og idrettslag som kan fylle opp når det er behov for store folkeansamlingner.

Til øvrige statister kan Sivertsen friste med varierte roller som hippie, NRK-ansatt og styreleder i et borettslag i Groruddalen. Men Sivertsen legger til at det ligger enkelte kriterier til grunn for å komme med i storproduksjonen.

– Nordmenns fysikk har jo endret seg en del siden sekstitallet da man levde på frisk luft og blodklubb, så vi er ute etter folk med et utseende som er historisk troverdig, forklarer Sivertsen som dermed utelukker flere grupperinger som bærer synlige preg av å leve i den moderne tidsalder.

– Folk som for eksempel har synlige tatoveringer, er ofte innom treningsstudioet, eller veldig solariumsbrune, vil nok falle gjennom. Men de som ikke vil få plass denne gangen, vil uansett registreres i NRKs statistbase, så det kan blir nye muligheter i andre produksjoner.

For å melde deg til tjeneste under innspillingen av «Erobreren», kan du sende en mail til:

eirik.sivertsen@nrk.no

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters