NRK Meny
Normal

Kåre Conradi erobrer TV-skjermen med magisk penis

Kåre Conradi får rollen som Jonas Wergeland i dramaserien ”Erobreren” som NRK Drama skal produsere. Hovedpersonen fra forfatter Jan Kjærstads romantrilogi er blant annet utrustet med magisk penis.

Kåre Conradi

Kåre Conradi får rollen som Jonas Wergeland i 'Erobreren'. NRK produserer dramaserien basert på Jan Kjærstads prisbelønte romantrilogi.

Foto: Fredrik Arff

Kåre Conradi får rollen som TV-geni og forfører i Jonas Wergeland i dramaserien ”Erobreren” som NRK Drama skal i gang med å produsere.

Ambisiøs ”Erobreren” fra NRK

I november starter NRK Drama innspillingen av dramaserien Erobreren, basert på Jan Kjærstads prisbelønte trilogi om Jonas Wergeland. NRK Drama sier at et stjernelag av skuespillere er sikret:

– Jeg er stolt av disse skuespillerne, og vi har kunnet velge på øverste hylle, sier produsent Bitte Monn-Iversen om hovedrolleinnehaverne.

Kåre Conradi skal spille Jonas Wergeland som voksen, mens Jakob Oftebro skal spille ham som ungdom. Jonas’ foreldre Åse og Haakon Hansen blir spilt av Birgitte Victoria Svendsen og Øystein Røger. Jonas store kjærlighet, Margrete Boeck, skal spilles av både
Ellen Dorrit Petersen og Marte Germaine Christensen. Som svigerfaren Gjermund Boeck, får vi se Anders T. Andersen.

Skuespiller Gørild Mauseth vant nylig frem i Høyesterett mot NRK. Nå skal hun spille tanten til Jonas Wergeland, Laura Hansen i den nye dramaserien. Kim Haugen skal spille onkelen, Sir William.

Forfatter Jan Kjærstad fullførte Forføreren, Erobreren og Oppdageren i 1999. To år etter fikk han Nordisk Råds Litteraturpris for den sistnevnte romanen.

Historien om Norges største TV-personlighet

«Erobreren» er historien om livet til Norges største TV-personlighet, Jonas Wergeland. Han vokser opp som en alminnelig gutt på Grorud i Oslo, men får tidlig et behov for å skille seg ut. Dette klarer han langt på vei ved sin evne til å forføre og bli elsket av usedvanlige kvinner.

Et av trekkene ved Jonas er at han kan suge til seg talenter fra kvinner han er sammen med, fordi penisen hans har magiske egenskaper. Dette er bare noe av det som gjør Jonas Wergeland spesiell.

Som karismatisk programleder på TV vinner Jonas Wergeland alles hjerter og engasjerer et helt folk med serien ”Å tenke stort”.

Kjærstads sterke karakterer

Jan Kjærstads karakterer er alle sterke og tydelige, og de har en spennende ballast med seg. Produsent Bitte Monn-Iversen tror Jonas vil bli godt portrettert av to skuespillere.

– Kåre Conradi og Jakob Oftebro som en og samme person er en herlig kombinasjon av stort talent og herlig sjarme, sier Bitte Monn-Iversen.

Monn-Iversen har fra før god erfaring med å skape TV-serier av norske suksessromaner. I 2007 produserte hun Berlinerpoplene for NRK som ble belønnet med både Gullruten 2008 og Prix Italia 2008.

Interesse fra Nordiske TV-kanaler

– Erobreren blir en av NRK Dramas største og ambisiøse satsninger noensinne. Vi skal ikke bare fortelle om en enkelt manns reise, men om nasjonen Norges klassereise fra 60-tallet frem til i dag, forteller dramasjef i NRK, Hans Rossiné.

– Det har tatt mange år å utvikle tv-manusene over Jan Kjærstads trilogi, men så er de også blitt sjeldent gode - så gode at samtlige nordiske land har meldt sin interesse for Erobreren.

Serien kommer til å være klar for sending i 2012.