Nesten 700 000 så «Erobreren»

– 664 000 TV-seere og en markedsandel på 36,9 % er en veldig bra start for denne serien, sier NRKs dramasjef Hans Rossine.

Erobreren

Jan Kjærstads Erobreren fikk ikke de helt store anmeldelsene, men ble sett av nesten 700 000 nordmenn.

Foto: NRK

Forventningene var store til NRKs nye dramasatsing «Erobreren» som hadde premiere søndag 19. februar. NRK har den siste tiden hatt veldig gode tall på sine programmer Lilyhammer og Ingen Grenser.

Erobreren kunne ikke måle seg med noen av disse, men hadde oppimot 700 000 seere og ble med det søndagens mest sette program i sin tidsperiode.

– Veldig bra start

– Jeg synes dette var veldig fine seertall. Vi hadde satt 600 000 som mål, så 664 000 TV-seere og en markedsandel på 36,9 % er en veldig bra start for denne serien, sier NRKs dramasjef Hans Rossine til NRK.no.

Anmeldelsene har vært noe lunkne for Erobreren. Rossine tror serien trenger å få satt seg skikkelig før man kaster en dom over den.

– Første episode av en slik dramaserien er alltid vanskelig. Man skal etablere karakterene og sette serien. Erobreren er et klassisk drama, og er derfor litt mer utfordrende, sier dramasjefen.

–Terningkastene har variert fra 2 til 5, men vi har fått veldig mye god tilbakemelding også. Det var jo tross alt det mest sette programmet i den tidsperioden det gikk, forklarer Rossine.

–Spent på neste episode

NRKs analysesjef Kristian Toumas Tolonen er veldig spent på hvordan det går med neste episode.

– Nesten 700 000 er ikke lite seere. I hvert fall ikke satt opp mot anmeldelsene. men dette var en premiere, så jeg er veldig spent på å se neste episode. Det handler jo om å få med seg seerne videre, sier Tolonen.

Kulturstrøm