4 pers.
300 g spaghetti
600 g steinbittfilet, eller annen hvit fisk
250 g frisk spinat, renset og vasket
ca 600 g hermetiske plommetomater, gjerne hele
15 gode sorte oliven, hakket
3 hvitløkfedd, skåret i tynne skiver
en håndfull basilikumblader
1 ss brødsmuler
1 ts sukker
salt og kvernet pepper
olivenolje
Hell tomatene over i en ildfast form. Del hele tomater i fire.
Dryss over hvitløk, oliven, brødsmuler, basilikum og sukker.
Krydre med salt og pepper og drypp over ca. 2 ss olivenolje.
Bak tomatene ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Kok spaghettien mens sausen står i ovnen og skjær steinbitten i fingertykke strimler.
Krydre fisken med salt og pepper.
Fres spinat raskt i en varm panne med litt olivenolje og dryss over salt og pepper.
Stikk ev. et hvitløkfedd på en gaffel og bruk den som rørepinne.
Med en gang spinaten har falt sammen tar du den ut av pannen.
Stek fisken raskt ved høy varme og server den på rykende varm spagetti med tomatsaus og spinat.
Tips:
Bland gjerne grønne og sorte oliven.
Tilsett 1 ss hakkede kapers i tomatsausen før den bakes i ovnen.
Legg også i en kvast timian eller rosmarin hvis du ønsker det.
Dropp spinat, ev. ha en håndfull hakket rucculasalat i den ferdige sausen.