Hopp til innhold

Sony taper milliarder

Underholdningsgiganten må notere store tap i første kvartal, og sier de ikke venter bedring med det første.

Playstation 3 i en elektronikkbutikk i Tokyo
Foto: Koji Sasahara / AP

Sony Walkman

Sony ble verdenskjent for sin Walkman på 80-tallet.

Foto: Steinarr Sommerset/NRK

I første kvartal for finansåret 2009, som løper fra april til mars, melder Sony i en pressemelding om et netto tap på hele 37,1 milliarder yen. Dette tilsvarer i overkant av 2,4 milliarder norske kroner.

Nedgang på alle fronter

Tapene er en fortsettelse av nedgangen Sony har opplevd etter at finanskrisen satte inn for fullt i fjor høst. Innen hovedområdene til selskapet som forbruker elektronikk og spill, fortsetter tapene.

Dette kvartalet ble det solgt 1,1 millioner konsoller, en stor ned gang sett i forhold til samme kvartal i fjor hvor Sony solgte 1,6 millioner av sin Playstation 3. Salget av selskapets andre store konsoll, den håndholdte PSP, gikk ned med hele 65 % til 1,3 millioner solgte enheter.

LES: Rapporten i detalj

USA, som er et av selskapets største markeder med tanke på spill og underholdning, opplevde den største månedlige nedgangen i salg over disk på ni år.

Bedre enn ventet

Resultatene var likevel ikke så negative som mange analytikere hadde ventet, elektronikkgiganten har gjennom det siste året gjennomført store kutt av både arbeidere og produksjonskapasitet.

LES MER: Sony på dypt vann

På tross av dette løfter ikke Tokyo-baserte Sony hodet og regner med store tap frem til slutten av finansåret. Analytikerne til selskapet har regnet at tapene vil løpe til hele 120 milliarder yen, eller i underkant av 8 milliarder kroner i løpet av finansåret 2009.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.