Hopp til innhold

FIFA vil ikke ha filming i "FIFA"

- FIFA vil ikke at vi har med negative elementer i spillet, forteller Gary Paterson til Spiller.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Foto: EA

- Vi jobber tett sammen med FIFA-organisasjonen, og for dem handler et fotballspill om å fremheve det fotball bør være. Det er viktig at vi vektlegger de positive elementene med fotball, og ikke de negative, forteller creative director for FIFA-spillene Gary Paterson.

Uønsket element

Gjennom flere år har mange spillere etterlyst muligheten for «skittent» spill, det vil si filming, stygge taklinger og handssituasjoner. Spiller.no møtte Paterson i Oslo i forbindelse med lanseringen av FIFA 10, og spurte han hvorfor de etter så mange år fortsatt ikke har implementert dette. Svaret var enkelt.

- Filming er naturlignok noe de (FIFA-organisasjonen journ. amn.) vil ha vekk fra sporten, så de har signalisert til oss at det ikke er noe de vil se i FIFA-spillene. Så det er dessverre noe vi ikke kunne implementere.

Spiller.no: Anmeldelse av Fifa 10

LES: Sparker i gang digital fotballiga

- Personlig tror jeg ikke bevisst filming ville gjort spillet bedre eller morsommere uannsett.

Paterson mener likevel de gjør litt for å tilpasse spillet til den virkelige fotballen, ved ganske enkelt å undersøke hver enkelt spiller.

- Det vi faktisk gjør er å se på hvilke spillere i virkeligheten som faller eller filmer mye, og lar de digitale kopiene av disse spillerne falle litt lettere.

Håndfast

Ved siden av muligheten til å filme, er hands et element som ikke finnes i FIFA-spillene i dag. Grunnen til at det ikke er med i spillet er helt annerledes i forhold til filming forteller Paterson.

- Når det gjelder hands så er ikke det noe vi vil ha i spillet før den kunstige intelligensen vi bruker er smart nok til å unngå det, eller å gjøre det med overlegg. Der er vi ikke i dag.

Mer om FIFA: Spiller.no snakker med Gary Paterson

- Det ville vært utrolig kjipt om du fikk en reaksjon fra dommeren på grunn av en hands, når vi i dag ikke klarer å kontrollere slike situasjoner. Faktisk så er jeg ikke sikker på om det er noe vi vil ha i spillet i det hele tatt, for det kan ta fokuset vekk fra selve spillet.

Kanskje blir hands noe vi ser allerede i FIFA11? I FIFA 98 kunne man bruke skitne triks i form av grisetaklinger og filming, men i dag er det derimot noe vi må se langt etter i spillserien. Konkurrenten Pro Evelution Soccer får ha filmingen for seg selv.

(kommentarfeltet finner du under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP