FIFA vil ikke ha filming i "FIFA"

- FIFA vil ikke at vi har med negative elementer i spillet, forteller Gary Paterson til Spiller.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Foto: EA

- Vi jobber tett sammen med FIFA-organisasjonen, og for dem handler et fotballspill om å fremheve det fotball bør være. Det er viktig at vi vektlegger de positive elementene med fotball, og ikke de negative, forteller creative director for FIFA-spillene Gary Paterson.

Uønsket element

Gjennom flere år har mange spillere etterlyst muligheten for «skittent» spill, det vil si filming, stygge taklinger og handssituasjoner. Spiller.no møtte Paterson i Oslo i forbindelse med lanseringen av FIFA 10, og spurte han hvorfor de etter så mange år fortsatt ikke har implementert dette. Svaret var enkelt.

- Filming er naturlignok noe de (FIFA-organisasjonen journ. amn.) vil ha vekk fra sporten, så de har signalisert til oss at det ikke er noe de vil se i FIFA-spillene. Så det er dessverre noe vi ikke kunne implementere.

Spiller.no: Anmeldelse av Fifa 10

LES: Sparker i gang digital fotballiga

- Personlig tror jeg ikke bevisst filming ville gjort spillet bedre eller morsommere uannsett.

Paterson mener likevel de gjør litt for å tilpasse spillet til den virkelige fotballen, ved ganske enkelt å undersøke hver enkelt spiller.

- Det vi faktisk gjør er å se på hvilke spillere i virkeligheten som faller eller filmer mye, og lar de digitale kopiene av disse spillerne falle litt lettere.

Håndfast

Ved siden av muligheten til å filme, er hands et element som ikke finnes i FIFA-spillene i dag. Grunnen til at det ikke er med i spillet er helt annerledes i forhold til filming forteller Paterson.

- Når det gjelder hands så er ikke det noe vi vil ha i spillet før den kunstige intelligensen vi bruker er smart nok til å unngå det, eller å gjøre det med overlegg. Der er vi ikke i dag.

Mer om FIFA: Spiller.no snakker med Gary Paterson

- Det ville vært utrolig kjipt om du fikk en reaksjon fra dommeren på grunn av en hands, når vi i dag ikke klarer å kontrollere slike situasjoner. Faktisk så er jeg ikke sikker på om det er noe vi vil ha i spillet i det hele tatt, for det kan ta fokuset vekk fra selve spillet.

Kanskje blir hands noe vi ser allerede i FIFA11? I FIFA 98 kunne man bruke skitne triks i form av grisetaklinger og filming, men i dag er det derimot noe vi må se langt etter i spillserien. Konkurrenten Pro Evelution Soccer får ha filmingen for seg selv.

(kommentarfeltet finner du under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Fant 2.400 år gammelt skipsvrak

  Det greske skipsvraket fra år 400 før Kristus ble funnet så godt som intakt i Svartehavet av marinbiologer, fordi det har ligget på rundt 2 kilometers havdyp. På så stort dyp er vannet nesten helt fritt for oksygen, noe som gjør at organisk materiale kan bevares i tusenvis av år. – Dette vil endre vår forståelse av skipsbygging og sjøfart i gammel tid, sier John Adams fra University of Southampton. Han er teamleder for britisk-bulgarske Black Sea Maritime Archaeology Project som ved hjelp av fjernstyrte kamerasystemer utviklet for olje- og gassvirksomhet offshore, har funnet mer enn 60 skipsvrak etter å ha gransket 2.000 kvadratkilometer havbunn.

  Skipsvrak i Svartehavet
  Foto: HO / AFP
 • Facebook er bortkasta tid

  Å diskutere på Facebook kan være meningsløst. Det mener sosiale medier-ekspert Hans Petter Nygård-Hansen. Selv om vi debatterer som aldri før i sosiale medier, kan Nygård-Hansen vise til amerikansk forskning, som konkluderer med at svært få endrer mening etter en Facebook-diskusjon.

 • Ny Cosby-rettssak avvist

  Dommer Steven O'Neill i den amerikanske delstaten Philadelphia har avvist voldtektsdømte Bill Cosbys (81) krav om ny rettssak. Komikeren er dømt til mellom tre og ti års fengsel for å ha dopet ned og voldtatt Andrea Constand i 2004.

Flere kulturnyheter