Hopp til innhold

FIFA vil ikke ha filming i "FIFA"

- FIFA vil ikke at vi har med negative elementer i spillet, forteller Gary Paterson til Spiller.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Creative Director Gary Paterson - FIFA 10

Foto: EA

- Vi jobber tett sammen med FIFA-organisasjonen, og for dem handler et fotballspill om å fremheve det fotball bør være. Det er viktig at vi vektlegger de positive elementene med fotball, og ikke de negative, forteller creative director for FIFA-spillene Gary Paterson.

Uønsket element

Gjennom flere år har mange spillere etterlyst muligheten for «skittent» spill, det vil si filming, stygge taklinger og handssituasjoner. Spiller.no møtte Paterson i Oslo i forbindelse med lanseringen av FIFA 10, og spurte han hvorfor de etter så mange år fortsatt ikke har implementert dette. Svaret var enkelt.

- Filming er naturlignok noe de (FIFA-organisasjonen journ. amn.) vil ha vekk fra sporten, så de har signalisert til oss at det ikke er noe de vil se i FIFA-spillene. Så det er dessverre noe vi ikke kunne implementere.

Spiller.no: Anmeldelse av Fifa 10

LES: Sparker i gang digital fotballiga

- Personlig tror jeg ikke bevisst filming ville gjort spillet bedre eller morsommere uannsett.

Paterson mener likevel de gjør litt for å tilpasse spillet til den virkelige fotballen, ved ganske enkelt å undersøke hver enkelt spiller.

- Det vi faktisk gjør er å se på hvilke spillere i virkeligheten som faller eller filmer mye, og lar de digitale kopiene av disse spillerne falle litt lettere.

Håndfast

Ved siden av muligheten til å filme, er hands et element som ikke finnes i FIFA-spillene i dag. Grunnen til at det ikke er med i spillet er helt annerledes i forhold til filming forteller Paterson.

- Når det gjelder hands så er ikke det noe vi vil ha i spillet før den kunstige intelligensen vi bruker er smart nok til å unngå det, eller å gjøre det med overlegg. Der er vi ikke i dag.

Mer om FIFA: Spiller.no snakker med Gary Paterson

- Det ville vært utrolig kjipt om du fikk en reaksjon fra dommeren på grunn av en hands, når vi i dag ikke klarer å kontrollere slike situasjoner. Faktisk så er jeg ikke sikker på om det er noe vi vil ha i spillet i det hele tatt, for det kan ta fokuset vekk fra selve spillet.

Kanskje blir hands noe vi ser allerede i FIFA11? I FIFA 98 kunne man bruke skitne triks i form av grisetaklinger og filming, men i dag er det derimot noe vi må se langt etter i spillserien. Konkurrenten Pro Evelution Soccer får ha filmingen for seg selv.

(kommentarfeltet finner du under videoen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Toffen Gunnufsen blir ny kultursjef i Lillesand

  Toffen Gunnufsen (62) er ansatt som kultursjef i Lillesand kommune. Det opplyser Lillesand kommune i en pressemelding søndag kveld.

  – Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi har et åpent syn på fremtiden, uttaler den kommende kultursjefen i pressemeldingen.

  Gunnufsen har lang erfaring innen festival- og kultursektoren og har tidligere jobbet for Quartfestivalen i Kristiansand i 15 år. Han var med å starte opp Hovefestivalen på Tromøya i Arendal og Skral i Grimstad.

  Toffen Gunnufsen
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag.

  Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle.

  Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert.

  – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

  (NTB)

  Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet.
  Foto: Frederik Ringnes / NTB