Ca 600 g blandet skogsbær
3 ss akasi honning (el annen flytende honning)
1 1/2 ss sukker
Smuldredeig
100 g mel
100 g melis
100 g malte mandler
100 g usaltet smør
Revet skall av 1/2 appelsin
Revet skall ev 1/2 sitron
Vaniljesaus
3 dl melk
3 dl fløte
1/2 vaniljestang (bourbon)
110 g sukker
6 eggeplommer
Kok opp melk, fløte, vaniljestang og 1/3 av sukkeret.
Visp resten av sukkeret sammen med eggeplommene. Hell den varme fløtemelken over egg/sukkerblandingen mens du rører. Ha alt tilbake i kasserollen og varm forsiktig til sausen tykner. Sil og avkjøl sausen.
Gi bærene et oppkok med sukker og honning. Hell det over i en paiform, ca 24mm i diameter. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og "dryss" den over bærene. Stek paien ved 180 grader i ca 15 minutter.
NB. Legg aluminiumfolie rundt formen i tilfelle det koker over.