Hopp til innhold

Smitteutbrudd i MGP: – Jobber intenst for å holde produksjonen flytende

Programleder Kåre Magnus Bergh er koronasmittet. Det samme er flere personer knyttet til produksjonen av kveldens delfinale.

Kåre Magnus Bergh og Mikkel Niva må klare seg uten programleder Annika Momrak som er hjemme med korona.

NED FOR TELLING: Forrige lørdag måtte Mikkel Niva (t.h.) og Kåre Magnus Bergh klare seg uten en koronasyk Annika Momrak. Denne uken har Bergh testet positivt.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Forrige lørdag måtte Annika Momrak stå over delfinalen fordi hun hadde blitt koronasyk.

I ettermiddag kan makker Kåre Magnus Bergh fortelle at også han har testet positivt.

Bergh skriver i en e-post til NRK at han fikk tredje vaksinedose i begynnelsen av januar og at det går bra med ham.

Ønsker selvfølgelig Mikkel og Annika masse lykke til. Så skal jeg kose meg foran TV-skjermen, sier Bergh.

Det blir altså Momrak og Mikkel Niva som leder kveldens sending.

Sendekritisk

Prosjektleder for MGP Stig Karlsen beskriver årets sesong som krevende med tanke på smitte- og sykdomssituasjonen.

Men nå nærmer vi oss en sendekritisk situasjon. Vi jobber intenst i kulissene for å holde produksjonen flytende, og krysser alt vi har for at vi kommer i mål, sier Karlsen.

Foruten programleder Bergh har flere andre i produksjonen meldt sykdomsforfall eller er nødt til å bidra fra hjemmekontor under kveldens sending.

Vi har rundt ti smittetilfeller denne helga, noen i svært kritiske funksjoner for produksjonen, forteller Karlsen.

Holder motet oppe

Karlsen sier at de til tross for mannefall nå har klart å løse situasjonen for i kveld, slik at det blir sending.

Tross den kjedelige situasjonen holder teamet motet oppe, og artistene er glade og klare for å lage en heftig musikkfest i kveld.

– Hvilke tiltak setter dere i verk for å hindre et større utbrudd?

Vi har i hele perioden jobbet med svært strenge smitteverntiltak. Disse videreføres. Vi har ikke så mange flere verktøy å ty til nå, sier Karlsen.

Tidligere denne uka ble det kjent at forhåndskvalifiserte Subwoolfer må utsette kveldens opptreden på grunn av smitte. De blir erstattet av bandet NorthKid.

Karlsen sier det ikke er ytterligere smitte blant artistene som skal delta i kveld.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)