Hopp til innhold

Slik blir TV-høsten på NRK

Jakten på en folkelig superstjerne, Kåre Conradis nye partner og et talkshow fullt av nakne underliv. Les alt om TV-høsten på NRK her.

TV-høsten på NRK
Foto: NRK

Et bredt, mangfoldig og nytt tilbud vil møte tv-seerne i høst. Mens NRK1 fortsatt tilbyr noe for alle, relanseres NRK2 med faktaprogrammer og dokumentarer, bred nyhetsdekning og kultur. Vår helt nye kanal NRK3 vil by på underholdningsprogrammer og dramaserier. NRK2 og NRK3 starter 3. september.

NRK1: Gullrekka, musikal og animert talkshow

Blant nyhetene på NRK1 i høst er en fornyelse av den velkjente gullrekka, som er på skjermen igjen fra 14. september. Mens Beat for Beat åpner fredagskvelden, får Jon Almaas og Knut Nærum en ny makker i komiker Linn Skåber. Etter Nytt på nytt kommer det nye talkshowet Grosvold, der Anne Grosvold får besøk av aktuelle gjester i studio.

Kåre Conradi

Hvem blir Kåre Conradis kvinnelige motspiller i 'Singin' in the rain'? Det bestemmes i programmet Drømmerollen denne høsten.

Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Kåre Conradi skal ha den mannlige hovedrollen i ”Singin’ in the rain” på Oslo Nye. Men hvem skal han spille mot? Noman Mubashir er programleder for Drømmerollen , der åtte unge kvinner kjemper den kvinnelige hovedrollen. Serien har premiere fredag 5. oktober, og vil deretter gå tirsdager fra og med 9. oktober.

Tore Strømøy er også på jakt etter nytt talent. I Lyden av Lørdag med premiere lørdag 15. september leter han etter Norges nye folkelige superstjerne.

Lørdag 15. september er det også premiere på serien Norsk attraksjon, der Linda Eide reiser landet rundt for å finne attraksjoner du garantert ikke finner i de vanlige guidebøkene.

Anne Grosvold er ikke alene om å presentere et nytt talkshow på NRK. Torsdag 6. september har det animerte talkshowet Halvseint premiere på NRK1, og de kan love både celebre og kongelige gjester. Rune Nilson og Ingrid Gjessing Linhave er stemmene til hovedkarakterene.

Halvseint

Det blir stor temperament og mye liv i det animerte studioet når Halvseint går på lufta første gang 6. september.

Foto: NRK

Det lille flyselskapet Senior Air tar opp kampen, og vi følger Luftens helter i jakten på passasjerene. En ny humoristisk dramaserie med Trond Kirkvaag, Knut Lystad, Jon Skolmen, Ingar Helge Gimle, Kristin Zachariassen, Andreas Cappelen, Per Morberg og Henrik Mestad. Serien har premiere lørdag 29. september.

I den unike dokumentarserien Jordmødrene følger vi jordmødrene på fødeavdelingen på Sykehuset Buskerud i Drammen. Sendestart er onsdag 5. september.

Anne B. Ragdes Berlinerpoplene har blitt dramaserie med Nils Sletta, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Espen Skjønberg, Grete Nordrå og Andrine Sæther i de største rollene. Serien vil bli sendt i høst.

Thomas P. er noe så sjeldent som en vaskeekte norsk thrillerserie for barn og unge. Her følger vi 13 år gamle Thomas, som mistet begge foreldrene i en bilulykke da han var baby. Eller er det sant som søsteren hans sier, at faren ikke er død likevel - og er kommet tilbake for å advare dem? Serien er i elleve deler og har premiere lørdag 15. september.

NRK1 byr også på nye tilbakeblikk i Tilbake til 90-tallet , nye episoder av Forbrytelsen og House , markering av Grieg-året, Ekstremværuka , nye utfordringer for barn og unge i Kvitt eller dobbelt , morgenmoro for barna i Klar - ferdig - gå!, og Klaus Sonstad fortsetter å se nærmere på familien i dokumentarserien Kos og kaos .

I tillegg vil vi få se faste programposter som Frokost-TV , Store studio , Standpunkt , Newton , Bokprogrammet , Safari , Migrapolis , Puls , Forbrukerinspektørene , Faktor Ut i naturen og Med hjartet på rette staden .

NRK2: Nyheter, dokumentarer, musikk og kultur

NRK2 relanseres med helt nytt sendeskjema. Det blir fyldig nyhetsdekning fra morgen til kveld: hver halvtime på dagtid og en lang sending på ettermiddagen.

Kanalen vil også ha flere dokumentarflater, med innkjøpte og aktuelle dokumentarer både mandag og tirsdag.

Onsdag 3. oktober er det premiere på Spekter . Dette er programmet som bretter ut det store bildet og gir innsikt i aktuelle temaer. Spekter setter dokumentarer, historiske tilbakeblikk, intervjuer og reportasjer sammen til et nytt og overraskende hele.

Jon Stewart

Jon Stewart gir seerne et satirisk versjon av hva som skjer i verden.

Foto: NRK

Utenriksmagasinet Urix er også tilbake på torsdager fra og med 6. september. Ny programleder er Sigrun Slapgard.

Fra mandag til fredag fra og med 3. september vil NRK2 sende det amerikanske talkshowet Jon Stewart , som leverer sin satiriske versjon av nyhetshendelser og politikkens verden. Sendingene vil ligge én uke etter USA.

I tillegg vil NRK2 sende Kulturnytt , portretter og det globale filmprosjektet Why Democracy?, der ti uavhengige dokumentarer fra hele verden vil sendes samtidig – over hele verden.

Mens NRK2 på ukedagene fullt og helt er viet faktastoff, vil helgene være preget av kulturstoff som Hovedscenen , musikk og kulturdokumentarer.

NRK3: Den nye kanalen - for de yngre

Helt vanlige mennesker oppdager at de har evner helt utenom det vanlige i den amerikanske dramaserien Heroes . Den Emmy-nominerte serien har premiere mandag 3. september.

Fra og med denne dagen skal vi også følge single Sally Gray i jakten på en mann. I den britiske dokumentarserien 50 menn på 10 uker skal hun gjøre alt hun kan for å finne den store kjærligheten. Etter det første programmet vil serien bli sendt torsdager.

Tirsdager fra og med 4. september følger vi et forskerteam som kjemper mot forhistoriske dyr som tar seg inn i vår tid i den britiske spenningsserien Portalen , etterfulgt av et helt nytt Filmplaneten med Siril Heyerdahl som programleder.

Sugar Rush

Den britiske dramaserien Sugarrush har premiere 6. september.

Foto: NRK

Torsdag 6. september møter vi femten år gamle Kim i prisbelønte britiske dramaserien Sugarrush. Kim er hemmelig forelsket i den ville og forførende bestevenninnen Sugar.

Topp 20 har ny programleder, Benedicte Bendiksen, og programmet har premiere torsdag 13. september.

I tillegg vil NRK3 sende Usett med blant andre Egil Hegerberg, Team Eckbo og Erlend og Stein-Jo, nye programmer av Lydverket , og de siste episodene av Sopranos .

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters