Hopp til innhold

Slik blir nye «Heimebane» – se de første klippene

Den andre sesongen av «Heimebane» kommer til å dykke dypere i rollefiguerene og skildre en fotballklubb i økonomisk krise, sier serieskaper Johan Fasting.

Sponsorene stiller krav som gjør Helena forbanna.

FORBANNA: Sponsorene stiller krav som gjør Helena forbanna. Se første klipp fra sesong 2 av «Heimebane» her.

Første klipp er ute fra den andre sesongen av dramaserien «Heimebane», som også skal vises på Nordiske seriedager i morgen.

Scenen tar for seg en konflikt mellom trener Helena og spilleren Adrian, etter at landslaget har vist interesse for ham.

Den tar også opp problematikken rundt at fotballaget Varg nå er i økonomisk krise.

Adrian får et spennende tilbud - men Helena vil sette ned foten.

TILBUD: Adrian får et spennende tilbud - men Helena vil sette ned foten.

– Helena har fått respekt

Den første «Heimebane»-sesongen ble en fulltreffer både hos publikum og anmelderne. Serien dro blant annet med seg tre Gullruten-priser i år.

På nyåret er det duket for sesong 2 av dramaserien, og serieskaper Johan Fasting forteller at sesongen kommer til å skille seg ut fra den første på flere måter.

– Den største endringen er at Helena nå har fått respekt. Og at vi kommer til å skildre en jobbhverdag der hun ikke trenger å kjempe for denne respekten lenger. Men med respekt kommer også nye utfordringer.

Fotball og feminisme

Fotball, kjærlighet, feminisme og forventningspress. Kanskje ikke den vanligste oppskriften for en serie, men dette ble en suksessoppskrift for «Heimebane».

Serien handler om fotballaget Varg som får en kvinnelig trener, Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp. «Heimebane» har blant annet kastet seg inn i #metoo-debatten, og tatt opp flere sider av etablerte kjønnsroller. Det kommer den til å fortsette med, forteller serieskaperen.

Johan Fasting

SUKSESSOPPSKRIFT: Serieskaper Johan Fasting ønsker å ta vare på suksessoppskriften fra sesong 1, men forteller at den andre sesongen likevel ikke vil følge nøyaktig i samme spor som den første.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Vi har et mål og et ansvar om å følge med i tiden når det gjelder problematikken rundt kjønn, og kommer til å fortsette å kjøre på med samme tematikk i den andre sesongen, sier Fasting.

Vil dykke dypere i rollefigurene

Serieskaperen var både overrasket over og glad for suksessen til sesong 1, og håper at seerne vil trykke sesong 2 like tett til brystet.

– Vi hadde et mål om å nå bredt og ønsket å lage en serie hele familien kunne se på sammen. Vi følte at vi klarte å skape karakterer som publikum ble glade i og sinte på, men samtidig forsto. Og nå kommer vi til å dykke enda dypere i disse karakterene i sesong 2, sier Fasting.

Emma Bones synes det var absurd å skulle spille mot store stjerner i Heimebane.

ABSURD: Emma Bones synes det var absurd å skulle spille mot store stjerner i «Heimebane».

  • Har du ikke sett sesong 1 av Heimbane enda? Da finner du den i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters