Hopp til innhold

Slik blir nye «Heimebane» – se de første klippene

Den andre sesongen av «Heimebane» kommer til å dykke dypere i rollefiguerene og skildre en fotballklubb i økonomisk krise, sier serieskaper Johan Fasting.

Sponsorene stiller krav som gjør Helena forbanna.

FORBANNA: Sponsorene stiller krav som gjør Helena forbanna. Se første klipp fra sesong 2 av «Heimebane» her.

Første klipp er ute fra den andre sesongen av dramaserien «Heimebane», som også skal vises på Nordiske seriedager i morgen.

Scenen tar for seg en konflikt mellom trener Helena og spilleren Adrian, etter at landslaget har vist interesse for ham.

Den tar også opp problematikken rundt at fotballaget Varg nå er i økonomisk krise.

Adrian får et spennende tilbud - men Helena vil sette ned foten.

TILBUD: Adrian får et spennende tilbud - men Helena vil sette ned foten.

– Helena har fått respekt

Den første «Heimebane»-sesongen ble en fulltreffer både hos publikum og anmelderne. Serien dro blant annet med seg tre Gullruten-priser i år.

På nyåret er det duket for sesong 2 av dramaserien, og serieskaper Johan Fasting forteller at sesongen kommer til å skille seg ut fra den første på flere måter.

– Den største endringen er at Helena nå har fått respekt. Og at vi kommer til å skildre en jobbhverdag der hun ikke trenger å kjempe for denne respekten lenger. Men med respekt kommer også nye utfordringer.

Fotball og feminisme

Fotball, kjærlighet, feminisme og forventningspress. Kanskje ikke den vanligste oppskriften for en serie, men dette ble en suksessoppskrift for «Heimebane».

Serien handler om fotballaget Varg som får en kvinnelig trener, Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp. «Heimebane» har blant annet kastet seg inn i #metoo-debatten, og tatt opp flere sider av etablerte kjønnsroller. Det kommer den til å fortsette med, forteller serieskaperen.

Johan Fasting

SUKSESSOPPSKRIFT: Serieskaper Johan Fasting ønsker å ta vare på suksessoppskriften fra sesong 1, men forteller at den andre sesongen likevel ikke vil følge nøyaktig i samme spor som den første.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Vi har et mål og et ansvar om å følge med i tiden når det gjelder problematikken rundt kjønn, og kommer til å fortsette å kjøre på med samme tematikk i den andre sesongen, sier Fasting.

Vil dykke dypere i rollefigurene

Serieskaperen var både overrasket over og glad for suksessen til sesong 1, og håper at seerne vil trykke sesong 2 like tett til brystet.

– Vi hadde et mål om å nå bredt og ønsket å lage en serie hele familien kunne se på sammen. Vi følte at vi klarte å skape karakterer som publikum ble glade i og sinte på, men samtidig forsto. Og nå kommer vi til å dykke enda dypere i disse karakterene i sesong 2, sier Fasting.

Emma Bones synes det var absurd å skulle spille mot store stjerner i Heimebane.

ABSURD: Emma Bones synes det var absurd å skulle spille mot store stjerner i «Heimebane».

 • Har du ikke sett sesong 1 av Heimbane enda? Da finner du den i NRK TV.

Kulturstrøm

 • Trolltunga får turistpris

  Trolltunga i Ullensvang har fått Travelers’ Choice-prisen frå Tripadvisor, som er ein internasjonal reisenettstad og -app. Prisen inneber at reisande meiner at attraksjonen er blant dei 10 prosent beste i verda. – Dette er ei oppmuntrande anerkjenning, seier dagleg leiar i Trolltunga AS, Åse Marie Evjen.

  Trolltunga
  Foto: Nina De Flon
 • Jeremiah «Jerry» Harris dømt til 12 år i fengsel

  Jeremiah «Jerry» Harris, som er kjent fra strømmetjenesten Netflix-dokumentaren «Cheer», ble dømt av en føderal dommer til 12 års fengsel etter anklager om overgrep mot barn, skriver BBC. Harris erkjente straffskyld i februar.

  En føderal dommer dømte onsdag 6. juli 2022 Jeremiah Harris til fengsel i 12 år etter anklager om overgrep mot barn.
  Foto: John Locher / AP
 • Schibsted-aviser trolig rammet av nytt dataangrep

  Sent onsdag kveld var flere av Schibsteds nettaviser nede. Mediekonsernet mener alt tyder på at det var et nytt dataangrep.

  Ifølge Bergensavisen gjaldt det blant andre VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

  – Det er riktig at flere av Schibsteds aviser har opplevd ustabilitet i en periode nå i kveld, og alt tyder på at årsaken er et nytt tjenestenektangrep, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Schibsted.

  Han opplyste klokka 23.16 at tjenestene var oppe eller på vei opp igjen.

  Onsdag i forrige uke opplevde både flere Schibsted-aviser og NRK problemer, og de bekreftet at de ble utsatt for et dataangrep. Samme dag startet også hackerangrep mot blant annet Arbeidstilsynet, Altinn, BankIDs nettside, Buypass, og flere andre nettsider. Også politiet ble rammet av angrepet.

  – Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk og, jeg vil si, kriminelt miljø, sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

  Den russiske hackergruppa Killnet antas å stå bak angrepene.

  (NTB)