Skal ha funnet 20 ukjente Michael Jackson-låter

Den avdøde popstjernens tidligere lydtekniker hevder å ha funnet 20 uferdige låter.

Michael Jackson kunngjør avskjedsturné

NY MUSIKK: Siden Michael Jacksons død i 2009 har hans tidligere plateselskap gitt ut to album med gammel musikk. Nå hevder artistens tidligere lydtekniker å ha funnet 20 uferdige Jackson-låter.

Foto: Joel Ryan / Ap

Det forteller Michael Durham Prince til den franske avisen Le Parisien.

Durham jobbet med Jackson fra 1995 til hans død i 2009 og skal ha funnet låtene på en av sine gamle datamaskiner. Ifølge Durham mangler låtene titler og refreng.

– Jeg har ingen rett til å bestemme titler på låtene og vil ikke la noen andre høre dem akkurat nå, sier Durham Prince.

Music Review Michael Jackson

ALBUM: «Xscape» har solgt rundt en million eksemplarer siden det ble gitt ut i fjor.

Foto: Ap

Gitt ut to album siden 2009

Det er derimot grunn til å tro at Jacksons plateselskap, Sony Music, er interessert i den nyoppdagede musikken.

Siden kongen av pop døde av hjertestans i 2009, har Sony sluppet albumene «Michael» i 2010 og «Xscape» i 2014. Begge albumene inneholdt en blanding av upubliserte låter og musikk som har blitt ferdigstilt etter hans død.

I 2014 ble låten «Love Never Felt So Good» gitt ut med gjestevokal fra Justin Timberlake. Hvis den nye musikken skal gis ut må Sony igjen finne gjestevokalister som kan fullføre låtene, sier Durham Prince.

Ønsker å gi ut mer musikk

Ifølge Wall Street Journal fikk Jacksons familie rundt 1.5 milliarder kroner for rettighetene til popstjernens musikk og dokumentaren «This Is It» i 2009.

Avtalen betyr at Sony kan gi ut opptil syv album med nye og gamle Jackson-låter det meste tiåret, men til nyhetsbyrået AFP sier plateselskapet at de ikke planlegger å gi ut noen album i nærmeste fremtid.

Michael Durham Prince, som fortsatt arbeider med Jacksons familie, tror fansen kan vente seg ny musikk i nærmeste fremtid, men ikke i albumformatet.

– Akkurat nå er vi mer interessert i å gi ut nye låter to ganger i året.

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP