SJOKOLADEBRULEÈ MED WHISKY
1 dl melk
1 ½ fløte
3 eggeplommer
3 ss sukker
130 g sjokolade
1-2 ss whisky
demarra sukker
Finhakk sjokoladen og pisk sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk og fløte. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Ha alt tilbake i kasserollen og varm forsiktig til det tykner noe. Rør hele tiden. Rør inn sjokoladen og smak til med whisky. Fyll sjokoladeblandingen i små kopper el.l. og sett dem i kjøleskapet til kremen blir fast. Dryss over sukker og karamelliser med en brenner.
Tips:
Sjokoladekremen kan godt lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Smak til med espresso kaffe eller likør.
SJOKOLADEFONDUE
Til fire personer trenger du:
500 g mørk kokesjokolade
2 1/2 dl fløte
friske frukt som banan, ananas, mango, pærer, kiwi, jordbær og marshmallows
Kok opp fløten og finhakk sjokoladen. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladeblandingen blir glatt og jevn. Hold den varm, gjerne over et telys. Skjær frukten i passende biter, dypp i varm sjokolade og nyt.
Tips:
Sjokoladeblandingen kan brukes som varm sjokoladesaus til f.eks vaniljeis, eller som glasur til sjokoladekaker.
Smak gjerne den varme sjokoladen til med sterk kaffe eller likør.
KLIN KOKOS KAKAO
Til fire store kopper trenger du:
3 ss kakao
3 - 4 ss sukker
1 boks kokosmelk
5 dl helmelk eller lettmelk
1/2 rød chili, renset for frø og finhakket, kan sløyfes
eventuelt myk pisket krem og revet sjokolade til pynt
Visp sammen sukker, kakao og litt av melken i en kjele. Spe med resten av melken og kokosmelken og kok opp. Smak til med chili og server med litt myk pisket krem, revet sjokolade og et kakaodryss.
Se Kokke-Lise trylle med sjokolade her: