NRK Meny
Normal

Sitronmarinerte lammekoteletter

Vent litt med fårikålen! Kokke-Lise holder sommeren i live med sine sitronmarinerte lammekoteletter.

Sitronmarinerte lammekoteletter
Foto: NRK

Sitronmarinerte lammekoteletter

 

4 pers.

1 kg lammekoteletter, gjerne hel carre med fett

1 dl olivenolje

1 sitron saft + 1 ss revet skall

1/2 dl hakkede friske urter, gjerne timian og rosmarin

salt og kvernet pepper

Visp sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall og urter.

Mariner kotelettene i blandingen i 1/2 time eller mer.

Krydre de ferdigmarinerte kotelettene med salt og pepper, og stek dem i panne eller på grill.

Bruker du hele carreèr ( kotelettkam) kan du brune dem først i panne for så å videresteke i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.

Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp.

 

Tips:

Serveres med f.eks. stekt strimlet kål og pannestekte potetskiver.

Kok poteter knapt møre og skjær dem i 1 cm tykke skiver.

Stek skivene gyllenbrune i smør, tilsett gjerne et par hvitløkfedd og en timiankvast og krydre med salt.

Sopp eller en tomatsalat smaker også godt til. Bruk gode tomater og tilsett f.eks løk i tynne skiver, oliven, bladpersille, olivenolje og litt sitronsaft.