Sitronmarinerte lammekoteletter
4 pers.
1 kg lammekoteletter, gjerne hel carre med fett
1 dl olivenolje
1 sitron saft + 1 ss revet skall
1/2 dl hakkede friske urter, gjerne timian og rosmarin
salt og kvernet pepper
Visp sammen olivenolje, sitronsaft, sitronskall og urter.
Mariner kotelettene i blandingen i 1/2 time eller mer.
Krydre de ferdigmarinerte kotelettene med salt og pepper, og stek dem i panne eller på grill.
Bruker du hele carreèr ( kotelettkam) kan du brune dem først i panne for så å videresteke i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.
Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp.
Tips:
Serveres med f.eks. stekt strimlet kål og pannestekte potetskiver.
Kok poteter knapt møre og skjær dem i 1 cm tykke skiver.
Stek skivene gyllenbrune i smør, tilsett gjerne et par hvitløkfedd og en timiankvast og krydre med salt.
Sopp eller en tomatsalat smaker også godt til. Bruk gode tomater og tilsett f.eks løk i tynne skiver, oliven, bladpersille, olivenolje og litt sitronsaft.