NRK Meny
Normal

Ønsker ny sesong velkommen

– Vi regner med at «Trekant» er tilbake fordi det er stort forbedringspotensiale etter første sesong. Det bør handle mer om kjærlighet, sier kritiker.

Trekant

Thomas Albertsen Dahlen, Marie Kinge og Pia Dailey Kristoffersen var programledere for første sesong av «Trekant».

Foto: NRK

Hva bør andre sesong av «Trekant» handle om? Og kommer du til å følge med? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Daglig leder i Familie & Medier, Jarle Haugland, var en av dem som gikk ut og kritiserte den første sesongen av programserien «Trekant».

Jarle Haugland

Jarle Haugland er daglig leder for Familie & Medier, som ifølge hjemmesidene deres skal bidra til å sette kristne verdier.

Foto: Familie & medier

Nå er det klart for en ny sesong, og den skal Haugland følge med på.

– Det er positivt at sex kommer på dagsorden. Vi følger gjerne med på sesong to av «Trekant», sier Jarle Haugland til NRK.no.

Han har likevel flere tanker om hva som bør endres til neste sesong.

– Vi håper på mer verdiforankring i denne sesongen, og ønsker at de snakker om sex innenfor gode rammer. Forrige sesong handlet veldig mye om teknikker, men lite om det etiske rundt.

– Sterkt forbedringspotensiale

«Trekant» vakte harme hos mange nordmenn. NRKs publikumsservice fikk over 4500 klager allerede før programmet ble sendt, og det ble også tatt opp i Kringkastingsrådet.

– Vi ser at det er massevis av temaer å utforske. Og når vi vet at sex er en del av ung virkelighet, og dermed er et viktig tema for NRK å fokusere på, så var det til slutt ingen tvil, sier TV-sjef i NRK P3 Ung, Håkon Moslet.

Jarle Haugland er ikke overrasket over at NRK satser på en ny sesong.

– Vi reagerte jo, men programmet fikk høye seertall. Jeg går ut i fra at de kommer tilbake fordi det er et sterkt forbedringspotensiale.

Mer anatomi

Gro Isachsen

Sexolog Gro Isachsen ser fram til en ny sesong av «Trekant», og savner ikke mer fokus på etikk.

Foto: sexolog.no

Sexolog Gro Isachsen jubler for en ny sesong av «Trekant». Hun mener den første sesongen var helt super, og at også voksne hadde nytte av å se det.

– Til neste sesong ønsker jeg meg mer informasjon om anatomi og fysiologi. Det høres veldig kjedelig ut, men er utrolig viktig, sier Isachsen til NRK.no.

– Gutter og jenter er forskjellige. Dette handler blant annet om hvorfor jenter har behov for vibrator. Vanlig samleie er ikke tilfredsstillende for alle, vi har forskjellige behov. Dette ble vist i forrige sesong, men ikke forklart, sier Isachsen.

Sex innenfor trygge varmer

Jarle Haugland i Familie & medier savner mer snakk om ekteskap og kjærlighet.

– En stor del av ungdomskulturen tror på sex innenfor ekteskapet, og ikke utenfor, ifølge Haugland.

–Det må vi ta på alvor. Innenfor ekteskapet kan man eksperimentere så mye man vil.

Han håper derfor at «Trekant» konsentrerer seg om god seksualveileding.

– Jeg håper de greier å lage god TV uten å være spekulative.

Det er sexolog Gro Isachsen uenig i.

– Vi er ikke lengre der at vi må være gift for å ha sex. Den tankegangen er tilbakelagt for mange år siden. Jeg syns det er flott med et program som frigjør folk fra moralen, sier Isachsen.