Hopp til innhold

- Måtte skaffe oss hemmelig nummer

De tre programlederne i det omdiskuterte programmet Trekant er overveldet over all oppmerksomheten de har fått.

Trekant: Marie, Thomas og Pia.

Trekant: Marie, Thomas og Pia.

Foto: NRK

SE ANDRE EPISODE I NETT-TV ALLEREDE NÅ: Trekant (2:6)

SE OGSÅ: Finn sexstillingen som passer for deg!

Mange måneder før Trekant gikk på luften, begynte de tre programlederne Pia, Marie og Thomas å få slibrige henvendelser og uønsket oppmerksomhet fra fremmede.

– Det begynte allerede rett etter NRKs høstlansering i september, forteller Pia til NRK.no.

– Både jeg og Marie begynte å få slibrige telefoner og sms-er fra ”beundrere”, sier hun.

– Nå er jeg veldig glad for at jeg skaffet meg hemmelig nummer, sier Marie, og viser til den massive bølgen av oppmerksomhet som har blitt de tre unge programlederne til del.

Også den mannlige delen av trioen, Thomas, har sett seg nødt til å få et telefonnummer som ikke er tilgjengelig for alle og enhver.

Det er ikke første gang sex-programledere får mye oppmerksomhet.

Til sammenligning måtte også tidligere NRK-programleder Mette Jansson skaffe seg hemmelig telefonnummer da hun ledet et kontroversielt seksualopplysningsprogram på NRK på 60-tallet.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Trekant: Pia, Marie og Thomas.

Programlederne i «Trekant» har travle dager. Torsdag møtte de seerne i et nettmøte her på NRK.no før de hastet avgårde til blant annet «Senkveld» på TV2.

Foto: NRK

LES SVARENE FRA NETT-MØTE MED PROGRAMLEDERNE: - Dette tenner vi på

Mest positivt

Thomas synes alt oppstusset omkring programmet stort sett har vært en positiv opplevelse.

– Det har jo skjedd veldig mye på kort tid, så man blir jo sliten av det. Men alle diskusjonene rundt programmet gir meg også mye energi, merker jeg, medgir Thomas.

Marie tror de voldsomme reaksjonene vil brenne ut litt etter hvert.

– Jeg håper jo i alle fall det, smiler hun.

Hva mener du om Trekant? Si din mening og les reaksjonene!

Ikke kjendis

Nå strømmer det på med venneforespørsler til de tre på Facebook, men forteller at de dessverre må takke nei til de fleste av dem.

Ingen av de tre vil imidlertid kalle seg kjendiser.

– Jeg liker ikke det ordet, sier Pia.

– Jeg er faktisk litt redd for å gå alene på gaten nå, jeg har lyst til å gå sammen med Thomas og Marie hele tiden. Det blir så flaut hvis noen kommer bort til meg når jeg er alene, tror Pia.

Innspillingen av programserien er unnagjort, og de tre har nå gått tilbake til en tilnærmet normal tilværelse.

Pia jobber på sykehjem hjemme i Larvik, mens Thomas gjør ferdig studier på hjemplassen Meråker. Marie skal etter hvert pakke sekken og sette kursen for folkehøyskole i København.

LES OGSÅ: Sexolog: - God folkeopplysning

LES OGSÅ: - Renvasker pornobransjen

Flom av protester

Diskusjonene har rast om programmet, både på nett og ulike medier. Facebook-gruppen ”Nei til NRKs Trekant” har samlet over 7000 medlemmer.

I tillegg har NRKs Publikumsservice registrert over 5000 henvendelser om Trekant.

– Reaksjonene kan ikke sammenlignes med noe NRK-program tidligere, forteller leder i Publikumsservice, Gunn Helen Berg, til NRK.no.

– Vi pleier vanligvis å få reaksjoner etter at et program er sendt, men i dette tilfellet har det meste kommet inn før noen har sett en eneste episode av programmet, sier hun.

– Det er tydelig at det har vært en aksjon på gang, og at mange har trodd dette er et program om trekant-sex. Men slik er det jo ikke, forteller Gunn Helen Berg i Publikumsservice.

SE EPISODE 2 AV «TREKANT» HER:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.