NRK Meny
Normal

Advarer mot falsk e-post fra Trekant

NRK advarer mot falske Trekant-henvendelser på e-post etter at en 13 år gammel jente og hennes mor fikk en ubehagelig melding.

Falsk e-post om Trekant-deltagelse som tilsynelatende var sendt fra NRK.

Denne falske e-posten ble sendt Gry Elg. Hun syntes det hele er ubehagelig, spesielt siden hennes 13 år gamle datter også er nevnt.

I forrige uke fikk Gry Elg fikk tilsendt en e-post der hun fikk beskjed om at hun var trukket ut til å være med i seksualopplysningsprogrammet Trekant.

Avsender på e-posten er navnet NRK STUDIO og avsenderadressen ser ut til å være trekant@nrk.no.

I e-posten nevnes også Elgs 13 år gamle datter med navn.

(Artikkelen fortsetter etter sitatet.)

Hei Gry Elg,
vi har nå vurdert alle søknader og trukket ut din, som en av de 7 beste. Med dette er du herved invitert til å delta i vårt sex-opplysningsprogram; Trekant! Innspillingsdato vil komme på nyåret.

Takker også for god kontakt med (...) Elg.

Vi ser frem til å jobbe videre med deg!

Verken Elg eller datteren hadde sendt inn noen søknad til å være med i programmet.

– Det så veldig ekte ut. Men jeg fikk en rar følelse av at dette måtte være noe muffens, siden vi begge var nevnt, sier Elg til NRK.no

Videre var hun også redd for at e-posten kunne være infisert med datavirus, og kjørte sporenstreks en virusskanning på datamaskinen.

– Sett i lys av alle sakene om id-tyveri og falske e-poster fra nettbanker, var jeg redd for datavirus, sier Elg.

Datteren skjønte heller ikke hvorfor hun var nevnt, da hun ikke er aktiv på Facebook eller andre steder der navnet hennes kan bli funnet og brukt av fremmede.

Vurderer politianmeldelse

Trekant - Sesong 2

Det foreligger ingen planer om en ny sesong med Trekant.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Da hun kontaktet Trekant-redaksjonen i NRK kunne de straks fortelle henne at e-posten ikke var sendt fra dem, selv om det kunne se ut som avsenderadressen var trekant@nrk.no.

– Vi ser svært alvorlig på dette, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk til NRK.no.

Han forteller at de nå vurderer å politianmelde hendelsen og at saken foreløpig er overlatt til NRKs sikkerhetsseksjon.

Kalbakk understreker også at alle henvendelser fra NRK skal være undertegnet med navn, funksjon og et telefonnummer man kan kontakte. I dette tilfellet var signaturen bare en NRK-logo.

Kalbakk oppfordrer alle som mottar slike henvendelser om å ta kontakt med NRK.

Det foreligger heller ingen planer om en ny sesong med Trekant.

Gry Elg og datteren syntes episoden var ekkel, og velger å fortelle om hendelsen for å advare andre.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal politianmelde forholdet.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.