NRK Meny
Normal

Seibiff med masse løk

I dag lager Lise seibiff, men som alltid har hun en vri som gjør det litt mer spennende og godt.

Seibiff ala Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Til 4 personer trenger du: 

700-800 g seifilet, uten skinn og ben

2 løk

1 rødløk

1 liten purre

1 liten bunt gressløk

2 ss kapers

2 ss smør

1 ts sukker

2 ss hvetemel

salt og pepper

olje og smør til steking

sitronbåter til servering

Fremgangsmåte:

Rens løk og purre.Skjær løken i kløfter eller skiver og purren i grove skiver. Smelt smøret i en stor stekepanne og fres løken. Dryss over sukkeret og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt. Ha i purren underveis. Tilsett kapers og hakket gressløk og smak til med salt og pepper. Del fisken i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend fiskestykkene i hvetemel. Stek seibiffene noen minutter på hver side i en varm panne med smør og olje.Server gjerne med stekte poteter og press over sitron.

 

Tips:

Annen løk som sjalottløk eller småløk kan også brukes.