NRK Meny
Normal

Seibiff med masse løk

I dag lager Lise seibiff, men som alltid har hun en vri som gjør det litt mer spennende og godt.

Seibiff ala Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Til 4 personer trenger du: 

700-800 g seifilet, uten skinn og ben

2 løk

1 rødløk

1 liten purre

1 liten bunt gressløk

2 ss kapers

2 ss smør

1 ts sukker

2 ss hvetemel

salt og pepper

olje og smør til steking

sitronbåter til servering

Fremgangsmåte:

Rens løk og purre.Skjær løken i kløfter eller skiver og purren i grove skiver. Smelt smøret i en stor stekepanne og fres løken. Dryss over sukkeret og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt. Ha i purren underveis. Tilsett kapers og hakket gressløk og smak til med salt og pepper. Del fisken i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend fiskestykkene i hvetemel. Stek seibiffene noen minutter på hver side i en varm panne med smør og olje.Server gjerne med stekte poteter og press over sitron.

 

Tips:

Annen løk som sjalottløk eller småløk kan også brukes.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: