NRK Meny
Normal

Seibiff med linser

Kokke-Lise disker opp med fisk fra de dype hav. Poteten er denne gangen byttet ut med linser.

 

Seibiff med linser
Foto: NRK

Seibiff med linser

 

4 pers.

 

600-800 g seifilet uten skinn og ben

200 g grønne linser, gjerne Puy-linser

1 løk

2 gulrøtter

1liten purre

1/2  liter kyllingbuljong eller vann

2 - 3 ts estragonsennep

40 g smør

hvetemel

smør og olje til steking

salt og kvernet pepper

 

Skyll linsene i kaldt vann. Skjær grønnskakene i tynne skiver eller små biter og fres dem i en vid kjele med olivenolje.

Tilsett linsene og buljongen. La det hele koke i 20-25 minutter eller til linsene er møre. Rør inn kaldt smør og sennep.

Smak linsene til med salt og pepper.

Del fisken i fire fine stykker, krydre med salt og pepper og vend stykkene i litt mel.

Stek fisken gylne i en varm panne med smør og olje.

 

Tips:

Bland hakkede friske urter som persille, kjørvel eller estragon inn i de ferdig kokte linsene.

Estragonsennep kan erstattes med sterk sennep, gjerne Dijon sennep og 2 ts hakket frisk estragon.

Smak linsene til med litt sherryeddik eller balsamicoeddik.