Seibiff med linser
4 pers.
600-800 g seifilet uten skinn og ben
200 g grønne linser, gjerne Puy-linser
1 løk
2 gulrøtter
1liten purre
1/2 liter kyllingbuljong eller vann
2 - 3 ts estragonsennep
40 g smør
hvetemel
smør og olje til steking
salt og kvernet pepper
Skyll linsene i kaldt vann. Skjær grønnskakene i tynne skiver eller små biter og fres dem i en vid kjele med olivenolje.
Tilsett linsene og buljongen. La det hele koke i 20-25 minutter eller til linsene er møre. Rør inn kaldt smør og sennep.
Smak linsene til med salt og pepper.
Del fisken i fire fine stykker, krydre med salt og pepper og vend stykkene i litt mel.
Stek fisken gylne i en varm panne med smør og olje.
Tips:
Bland hakkede friske urter som persille, kjørvel eller estragon inn i de ferdig kokte linsene.
Estragonsennep kan erstattes med sterk sennep, gjerne Dijon sennep og 2 ts hakket frisk estragon.
Smak linsene til med litt sherryeddik eller balsamicoeddik.