Til 4 personer trenger du:
ca. 800 g seifilet
2 purre
1 sitron
olivenolje
salt og kvernet pepper
noen stilker bladpersille, dill eller løpstikke
Saus:
1/2 løk, finhakket
2 ss smør
2 ss mel
6 dl melk
2 hardkokte egg
2 ss hakket bladpersille, evt løpstikke
Fremgangsmåte
Skyll og skjær purren i skiver. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olivenolje.Krydre med salt og ppper. Fordel purren i en ildfastform.
Skjær seien i porsjonstykker og legg dem på purren.Legg på sitronskiver, bladpersille, salt og pepper. Drypp over god olivenolje.Stek det hele i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Tilsett løken og la den frese et par minutter.Visp inn melet og spe med melken. Tilsett gjerne kraften som kommer i formen når fisken er klar.
Hakk eggene og rør dem inn i sausen sammen med persillen. Hell gjerne sausen over fisken og server med knuste poteter.
Tips:
Lettsalt seien ved å drysse godt med grovt salt over fileten. La det ligge på i 20 minutterog skyll fileten godt under rennende kaldt vann. Klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
Fortsett som vanlig men ikke salt fisken noe mer.Erstatt halvparten av melken i sausen med fiskekraft/buljong.Bruk gjerne torsk eller hyse istedenfor sei hvis du ønsker det.
Steketiden kan variere etter tykkelsen på fisken. Kanskje er det nok med 15 minutter.