NRK Meny
Normal

Sei med herlig saus

Dagens middagstips fra kokke-Lise er sei med purre, sitron og egg og persille-saus.

Sei i form
Foto: NRK

Til 4 personer trenger du:

ca. 800 g seifilet

2 purre

1 sitron

olivenolje

salt og kvernet pepper

noen stilker bladpersille, dill eller løpstikke

Saus:

1/2 løk, finhakket

2 ss smør

2 ss mel

6 dl melk

2 hardkokte egg

2 ss hakket bladpersille, evt løpstikke

Fremgangsmåte

Skyll og skjær purren i skiver. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olivenolje.Krydre med salt og ppper. Fordel purren i en ildfastform.

Skjær seien i porsjonstykker og legg dem på purren.Legg på sitronskiver, bladpersille, salt og pepper. Drypp over god olivenolje.Stek det hele i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter.

Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Tilsett løken og la den frese et par minutter.Visp inn melet og spe med melken. Tilsett gjerne kraften som kommer i formen når fisken er klar.

Hakk eggene og rør dem inn i sausen sammen med persillen. Hell gjerne sausen over fisken og server med knuste poteter.

Tips:

Lettsalt seien ved å drysse godt med grovt salt over fileten. La det ligge på i 20 minutterog skyll fileten godt under rennende kaldt vann. Klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.

Fortsett som vanlig men ikke salt fisken noe mer.Erstatt halvparten av melken i sausen med fiskekraft/buljong.Bruk gjerne torsk eller hyse istedenfor sei hvis du ønsker det.

Steketiden kan variere etter tykkelsen på fisken. Kanskje er det nok med 15 minutter.