Hopp til innhold

Sei med herlig saus

Dagens middagstips fra kokke-Lise er sei med purre, sitron og egg og persille-saus.

Sei i form
Foto: NRK

Til 4 personer trenger du:

ca. 800 g seifilet

2 purre

1 sitron

olivenolje

salt og kvernet pepper

noen stilker bladpersille, dill eller løpstikke

Saus:

1/2 løk, finhakket

2 ss smør

2 ss mel

6 dl melk

2 hardkokte egg

2 ss hakket bladpersille, evt løpstikke

Fremgangsmåte

Skyll og skjær purren i skiver. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olivenolje.Krydre med salt og ppper. Fordel purren i en ildfastform.

Skjær seien i porsjonstykker og legg dem på purren.Legg på sitronskiver, bladpersille, salt og pepper. Drypp over god olivenolje.Stek det hele i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter.

Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Tilsett løken og la den frese et par minutter.Visp inn melet og spe med melken. Tilsett gjerne kraften som kommer i formen når fisken er klar.

Hakk eggene og rør dem inn i sausen sammen med persillen. Hell gjerne sausen over fisken og server med knuste poteter.

Tips:

Lettsalt seien ved å drysse godt med grovt salt over fileten. La det ligge på i 20 minutterog skyll fileten godt under rennende kaldt vann. Klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.

Fortsett som vanlig men ikke salt fisken noe mer.Erstatt halvparten av melken i sausen med fiskekraft/buljong.Bruk gjerne torsk eller hyse istedenfor sei hvis du ønsker det.

Steketiden kan variere etter tykkelsen på fisken. Kanskje er det nok med 15 minutter.

Kulturstrøm

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.

 • Sjelden Mercedes solgt for over én milliard

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.

  Det opplyser auksjonshuset Sotheby's i London. Bilen, en Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut fra 1955, ble kjøpt av en privat samler for 135 millioner euro. Den er en av bare to i sitt slag.

  Prisen er nesten tre ganger så høy som den forrige rekorden, som ble satt i 2018 av en Ferrari 250 GTO fra 1962.

  (©NTB)

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.
  Foto: AFP