Hopp til innhold

Se Atle synge opera fra en pizzareklame

Opera er den desidert vanskeligste sjangeren til nå, skal vi tro Atle. Han ble inspirert av pizza da han skulle velge låt til kveldens Stjernekamp.

Med seks artister igjen i Stjernekamp er det klart for sjangeren opera. Her kan du se Atle synge «La Donne è Mobile».

Ukas sjanger er opera. Her kan du se Atle Pettersen synge «La Donne è Mobile» for de andre gjenværende deltakerne i Stjernekamp.

Mange har nok hørt «La Donne è Mobile». Det har Atle Pettersen også – i en pizzareklame. Han er en av seks gjenværende artister i Stjernekamp, og da valg av låt til lørdagens opera-utfordring var han sikker i sitt valg.

– Jeg kjenner ingen opera eller arier. Det eneste jeg kjente fra før var sangen på pizzareklamen til dr. Oetker. Det var den eneste jeg hadde hørt før, så da måtte det jo bli den, sier Pettersen til NRK.no.

 • Se hva de andre deltakerne skal synge øverst i høyrespalten

Forrige lørdag var hip hop og rap som stod på menyen, og det var Mimmi Tamba som måtte kaste inn håndkleet.

Desidert vanskeligste sjanger

I videoen over kan du se Pettersen litt av «La Donne è Mobile» for de andre deltakerne. Før han setter i gang blir han spurt om han vet hva låten egentlig handler om.

– Kvinnene er rett og slett løse og lette på tråden – og det er jeg også, svarer han.

Pettersen understreker at det var med en god dose ironi, fordi han er det stikk motsatte.

 • Se Atle synge opera i videoen over

Videre viser klippet at han slett ikke er verst i opera. Likevel innrømmer Pettersen at nervøsiteten kommer krypende.

– Jeg er så nervøs at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det er helt forferdelig. Kombinasjonen av å synge riktig teknisk og å huske tekst er skikkelig vanskelig. Det er utrolig vanskelig å lære seg en tekst på et språk du ikke kan. Jeg må jobbe mye med teksten og sette meg inn i hva den betyr, og det er mye jobb, sier han.

(Saken fortsetter etter bildet)

Atle Pettersen i Stjernekamp

Forrige uke gjorde Atle Pettersen sin versjon av Karpe Diems Byduer i dur. På lørdag står han på scenen og fremfører opera fra en pizzareklame.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Forrige uke var hip hop den største frykten for Helene Bøksle, men hun overlevde. Pettersen er på sin side ikke i tvil om at opera blir hans største utfordring.

– Dette er helt klart den hardeste uka til nå, og den desidert vanskeligste sjangeren. Det går ikke an å «fake» det, og du er avhengig av å gjøre det riktig for å i det hele tatt være i nærheten av å klare det, sier han.

Klorer seg fast

Uansett om Pettersen får bli med videre i konkurransen eller ikke, tar han med seg mye fra ukens sjanger-utfordring.

– Denne uka har jeg lært mye om sangteknikk som jeg også kan bruke i andre sjangere. Det er grunnleggende prinsipper som er viktig å ha inne som sanger, uten at det høres ut som opera, sier han.

Nå gjør artisten alt for å fortsatt få være med i stjernekampen.

– Det jeg har gledet meg mest til i hele Stjernekamp er musikal, så jeg må bare kjøre på og klore meg dit, sier Pettersen, som gleder seg til å se de andre opptre.

Eli Kristin Hansveen i Stjernekamp

Eli Kristin Hansveen er til daglig operasanger, men innrømmer at hun følte seg mer som en diva i hip hop enn til vanlig.

Foto: Julia Naglestad/NRK

– Jeg har ikke hørt de andre, men det er jo klart at ingen er i nærheten av Eli Kristin. Det skal vi ikke være heller. Jeg tror det blir morsomt, så får jeg bare senke skuldrene, drite i alt og kjøre på. Det går som det går. Nå kan jeg hvert fall teksten, så jeg håper jeg har øvd riktig, sier han.

Har valgt det vanskeligste

Eli Kristin Hansveen er glad for å være tilbake i sitt rette element. Med premiere på operaen med «Orfeus og Evrydike» neste uke synes hun det herlig å kunne forholde seg til én sjanger.

Men Hansveen, som var coach i opera under fjorårets Stjernekamp, forteller at hun slett ikke har gjort det enkelt for seg selv av den grunn. Hun skal synge «Sempre Libera».

– Overhodet ikke. Jeg ville velge noe de andre ikke kunne velge, så jeg har valgt noe av det vanskeligste du kan velge. Jeg vil jo strekke meg like mye som de andre, så det hadde bare vært meningsløst å velge noe trygt, sier Hansveen til NRK.no.

Stjernekamp ser du lørdag klokka 20.20 på NRK 1.

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel. Kunngjøringen av hans bortgang ble formidlet av Jesse Paris Smith, som er datteren til artisten Patti Smith, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992. Samme år var bandet gjester i NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Han skrev blant annet sangen "Kingdom Come" på David Bowies ikoniske album Scary Monsters fra 1980.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  ifølge NTB står han på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene.

  Artist Tom Verlaine og bandet Television var gjester hos NRK i TV-programmet Gundersen & Grønlund A/S i 1992.
Lørdag 28. januar døde Tom Verlaine, 73 år gammel.
  Foto: Fra NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S
 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.