NRK Meny
Normal

Se Atle synge opera fra en pizzareklame

Opera er den desidert vanskeligste sjangeren til nå, skal vi tro Atle. Han ble inspirert av pizza da han skulle velge låt til kveldens Stjernekamp.

Med seks artister igjen i Stjernekamp er det klart for sjangeren opera. Her kan du se Atle synge «La Donne è Mobile».

Ukas sjanger er opera. Her kan du se Atle Pettersen synge «La Donne è Mobile» for de andre gjenværende deltakerne i Stjernekamp.

Mange har nok hørt «La Donne è Mobile». Det har Atle Pettersen også – i en pizzareklame. Han er en av seks gjenværende artister i Stjernekamp, og da valg av låt til lørdagens opera-utfordring var han sikker i sitt valg.

– Jeg kjenner ingen opera eller arier. Det eneste jeg kjente fra før var sangen på pizzareklamen til dr. Oetker. Det var den eneste jeg hadde hørt før, så da måtte det jo bli den, sier Pettersen til NRK.no.

  • Se hva de andre deltakerne skal synge øverst i høyrespalten

Forrige lørdag var hip hop og rap som stod på menyen, og det var Mimmi Tamba som måtte kaste inn håndkleet.

Desidert vanskeligste sjanger

I videoen over kan du se Pettersen litt av «La Donne è Mobile» for de andre deltakerne. Før han setter i gang blir han spurt om han vet hva låten egentlig handler om.

– Kvinnene er rett og slett løse og lette på tråden – og det er jeg også, svarer han.

Pettersen understreker at det var med en god dose ironi, fordi han er det stikk motsatte.

  • Se Atle synge opera i videoen over

Videre viser klippet at han slett ikke er verst i opera. Likevel innrømmer Pettersen at nervøsiteten kommer krypende.

– Jeg er så nervøs at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det er helt forferdelig. Kombinasjonen av å synge riktig teknisk og å huske tekst er skikkelig vanskelig. Det er utrolig vanskelig å lære seg en tekst på et språk du ikke kan. Jeg må jobbe mye med teksten og sette meg inn i hva den betyr, og det er mye jobb, sier han.

(Saken fortsetter etter bildet)

Atle Pettersen i Stjernekamp

Forrige uke gjorde Atle Pettersen sin versjon av Karpe Diems Byduer i dur. På lørdag står han på scenen og fremfører opera fra en pizzareklame.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Forrige uke var hip hop den største frykten for Helene Bøksle, men hun overlevde. Pettersen er på sin side ikke i tvil om at opera blir hans største utfordring.

– Dette er helt klart den hardeste uka til nå, og den desidert vanskeligste sjangeren. Det går ikke an å «fake» det, og du er avhengig av å gjøre det riktig for å i det hele tatt være i nærheten av å klare det, sier han.

Klorer seg fast

Uansett om Pettersen får bli med videre i konkurransen eller ikke, tar han med seg mye fra ukens sjanger-utfordring.

– Denne uka har jeg lært mye om sangteknikk som jeg også kan bruke i andre sjangere. Det er grunnleggende prinsipper som er viktig å ha inne som sanger, uten at det høres ut som opera, sier han.

Nå gjør artisten alt for å fortsatt få være med i stjernekampen.

– Det jeg har gledet meg mest til i hele Stjernekamp er musikal, så jeg må bare kjøre på og klore meg dit, sier Pettersen, som gleder seg til å se de andre opptre.

Eli Kristin Hansveen i Stjernekamp

Eli Kristin Hansveen er til daglig operasanger, men innrømmer at hun følte seg mer som en diva i hip hop enn til vanlig.

Foto: Julia Naglestad/NRK

– Jeg har ikke hørt de andre, men det er jo klart at ingen er i nærheten av Eli Kristin. Det skal vi ikke være heller. Jeg tror det blir morsomt, så får jeg bare senke skuldrene, drite i alt og kjøre på. Det går som det går. Nå kan jeg hvert fall teksten, så jeg håper jeg har øvd riktig, sier han.

Har valgt det vanskeligste

Eli Kristin Hansveen er glad for å være tilbake i sitt rette element. Med premiere på operaen med «Orfeus og Evrydike» neste uke synes hun det herlig å kunne forholde seg til én sjanger.

Men Hansveen, som var coach i opera under fjorårets Stjernekamp, forteller at hun slett ikke har gjort det enkelt for seg selv av den grunn. Hun skal synge «Sempre Libera».

– Overhodet ikke. Jeg ville velge noe de andre ikke kunne velge, så jeg har valgt noe av det vanskeligste du kan velge. Jeg vil jo strekke meg like mye som de andre, så det hadde bare vært meningsløst å velge noe trygt, sier Hansveen til NRK.no.

Stjernekamp ser du lørdag klokka 20.20 på NRK 1.