Hopp til innhold

Mimmi rappet seg ut av stjernekampen

På en kveld preget av heseblesende koreografi og «Stjernekamp»-artister mer eller mindre utenfor sin egen komfortsone, var det Mimmi Tamba (22) som til slutt trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen.

Mimmi Tamba og Agnete Johnsen i Stjernekamp

Mimmi Tamba (22) røk ut av Stjernekamp lørdag kveld. Nå håper hun Agnete Johnsen (19) går for seieren.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Til manges overraskelse var det tromsøjenta Mimmi Tamba som måtte forlate «Stjernekamp» etter kveldens sending. Selv om 22-åringen var den minst etablerte artisten blant årets deltagere, har hun imponert både dommere og publikum uke etter uke.

– Det er trist, men jeg hadde samtidig en følelse av at det kom til å skje. Jeg tror folk forventet at dette var noe jeg kunne fra før, selv om jeg aldri har gjort det tidligere, sier Mimmi Tamba til NRK.no.

Les også: – Jeg håper ikke jeg «dævver» på scenen

22-åringen følte selv at fremføringen av Lauryn Hill-låten «Doo wop» gikk veldig bra, men dommerne mente hun med fordel kunne gjort det enda mer personlig.
Nå som hun selv er ute av konkurransen håper Mimmi Tamba at «Stjernekamp-seieren likevel går nordover til en annen ung artist.

– Agnete er min favoritt. Hun er utrolig dyktig, et godt menneske og veldig allsidig når det gjelder musikksjangre, mener Tamba.

Helene overlevde

Helene Bøksle i Stjernekamp

Helene Bøksle innrømmet at det var «helt forferdelig» å høre seg selv rappe.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Kveldens tema var hip hop, en musikksjanger artistene visstnok hadde gruet seg til i flere måneder. Dommer Mona B. Riise fryktet på forhånd å få servert opptredener som var så pinlige at hun ble nødt til å gjemme seg under bordet. Det slapp hun. Så vidt.

Les også: Går fra Synnøve Solbakken til bad girl

Det første Silya Nymoen sa til Helene Bøksle da de begge gikk videre i «Stjernekamp» forrige uke, var «yes, nå får jeg se deg rappe!». Og det var ikke til å legge skjul på at folkemusikeren var et godt stykke utenfor sitt rette element lørdag kveld.

– Du er nok fortsatt ingen rapper. Jeg synes det var dårlig gjort å gi deg en koreografi i tillegg, sa Mona B. Riise etter Bøksles fremførelse av M.I. As låt «Bad Girls».

Meddommer Øyvind «Vinnie» Sauvik mente det ble litt stivt til tider, mens sjangerekspert og hip hop-produsent William «Nasty Kutt» Wiik Larsen valgte å fokusere på det positive:

– Du overlevde, i alle fall. Du overlevde.

– Det føles som om jeg har gått over grønlandsisen! Har jeg klart dette, så kan jeg klare alt, forteller en svært lettet Helene Bøksle til NRK.no etter å ha gått av scenen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

De gjenværende deltakerne i Stjernekamp skal denne uken få prøve seg på hip hop-sjangeren. Og noen sliter mer enn andre.

Se Stjernekamp-deltagernes første forsøk på rapping i denne videoen.

Prøvde for hardt

En annen artist som i kveld var svært langt unna sin komfortsone, var operasanger Eli Kristin Hansveen. Allerede før hun sto på scenen, innrømmet hun at hun hadde liten tro på en videre «Stjernekamp»-deltagelse etter lørdagens sending.

Les også: Hans-Erik ute av Stjernekamp

Også dommerne måtte medgi at rapping ikke var helt det rette for sopranen Hansveen.

– Du valgte en låt som er mer et cheerleader-rop enn rap. I tillegg prøvde du litt for hardt, sa Mona B. Riise mens publikum forsøkte å overdøve kritikken med buing.

Fikk salen til å hoppe

Silya Nymoen i Stjernekamp

Silya Nymoen imponerte nok en gang dommerne med sin energi på scenen.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Atle Pettersen fikk på sin side hele publikummet til å hoppe opp og ned til Karpe Diem-låten «Byduer i dur», og var den av artistene som definitivt skapte mest stemning i salen.

Les også: Espen Grjotheim ute av Stjernekamp

Han måtte dele dommernes favorittstempel med Agnete Johnsen og Silya Nymoen.

– Jeg hadde planlagt å holde igjen litt på dansingen slik at rappingen fikk hovedfokus, men jeg klarte det ikke! Det var altfor gøy, utbrøt en svært ivrig Silya Nymoen etter at hun nok en uke fikk enstemmig ros fra alle dommerne etter sin opptreden.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP