Dette trenger du:
4 pers.
ca. 20 scampi
1 løk, skåret i tynne skiver
1 liten rød paprika
3 dl kokosmelk
frisk koriander til pynt
sat
olje til steking
Kokke-Lise lager asiatisk mat: Scampi i kokossaus.
Krydderpasta:
1-2 grønne chili
2-3 hvitløkfedd, knust
1 ss finhakket frisk ingefær
2 nellik, støtt
4 kardemommekapsler, støtt eller 1 ts malt
2 ts vindaloo masala pulver eller garam masala
lime eller sitronsaft
Slik gjør du
Rens chilien for frø og finhakk den. Bland chili, hvitløk, ingefær, nellik, kardemomme og masala godt sammen, bruk gjerne en morter. Rør inn limesaft til du får en glatt
Mmmm!
og tykk pasta. Skrell scampien men la det stjerten sitte igjen. Lag et snitt langs med ryggen på scampien og fjern den sorte strengen. Bland sammen scampi og krydderpasta.
La det gjerne marinere en stund i kjøleskapet hvis du har tid.
Del paprikaen i to og fjern kjernen, kutt paprikaen i strimler.
Varm litt olje i en stekepanne og stek løk og paprika myk og gyllen.
Ta grønnsakene ut av pannen, tilsett mere olje og stek scampien raskt.
krydre med salt, ha grønnsaken tilbake i pannen og tilsett kokosmelken.
La det hele småputre et par minutter.
Pynt med frisk koriander før servering og server med ris.
Tips:
Hvis sausen virker tynn kan den jevnes med litt maisenna.
5 + 5minutter hadde vært greit.
Kokke-Lise:-)