Hopp til innhold

Salander i ny Hollywood-film

Noomi Rapace går fra å leke med ilden til å leke med de store i Hollywood.

Noomi Rapace / Lisbeth Salander

Noomi Rapace gjorde stor suksess i Millenium-triologien. DEt har ikke gått upåaktet hen i Hollywood.

Foto: Knut Koivisto / Ap

Sherlock Holmes

Robert Downey Jr. som Sherlock Holmes i den første filmen fra 2009.

Foto: Foto/Copyright: Warner Bros./Sandrew Metronome

Noomi Rapace, eller Lisbet Salander som mange kjenner henne som fra filmatiseringen av Stieg Larssons bøker, har blitt omfavnet av Hollywood.

I kjølvannet av at hun fikk ros for rollen som Salander, har hun fått innpass i filmbyen og det første klare resultatet av det ser vi nå.

Se også: - Stieg Larsson-hysteri i USA

Hun skal visstnok spille i oppfølgeren til filmen Sherlock Holmes, som ble belønnet med 5 på terningen av NRKs anmelder. , skriver Hollywood Reporter.

Foreløpig arbeidstittel på filmen er Sherlock 2, men rollelisten inneholder også denne gang Robert Downey Jr. som Sherlock, Jude Law som Dr. Watson. Et nytt ansikt, foruten frøken Rapace, er Daniel Day Lewis som Holmes' nemesis - professor Moriarty.

Noomi skal visstnok spille en fransk romkvinne, sier kilder til bladet, men man vet ikke om karakteren skal være av romantisk art.

Guy Ritchie skal også denne gang regissere filmen, og produksjonen er ventet å starte mot slutten av inneværende år.

Se også: - «Bond» skal spille i Larsson-trilogi

Også i norsk film

Rapace skal visstnok også være klar for en filmatisering av «Hans og Grete», regissert av vår egen Tommy Wirkola., som NRK.no skrev forrige uke.

Snart er hun også aktuell i Pål Sletaunes thriller Babycall, som får premiere i februar 2011.

Se video fra opptak av «Babycall»:

Video Noomi Rapace

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen