Hopp til innhold

«Bond» skal spille i Larsson-trilogi

Daniel Craig skal spille Mikael Blomkvist i en amerikansk filmversjon av Stieg Larssons «Menn som hater kvinner».

Daniel Craig

Daniel Craig går fra James Bond til Mikael Blomkvist.

Foto: Peter Kramer / Ap

Den britiske skuespilleren skal også spille i de to mulige oppfølgningsfilmene basert på svenskens «Millennium»-trilogi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere har det vært spekulert i om hovedrollen ville gå til George Clooney eller Brad Pitt , men i sommer ble det kjent at Craig var i samtaler med filmstudioet om rollen.

David Fincher, som tidligere har regissert filmer som «Fight Club» og «The Curious Case of Benjamin Button» med Brad Pitt i hovedrollen, skal regissere nyinnspillingen, mens Steve Zaillian («Schindlers liste» og «Hannibal») skal skrive manus.

Hvem som skal spille Lisbeth Salander i den amerikanske versjonen, som har fått navnet «The Girl With The Dragon Tattoo», er ennå ikke kjent.

Menn som hater kvinner

Noomi Rapace og Michael Nyquist i den første filmen basert på Larssons bøker.

Foto: Knut Koivisto

Populær Larsson

Stieg Larssons trilogi er allerede tatt til filmlerretet gjennom tre svenskspråklige filmer med Noomi Rapace og Michael Nyquist i hovedrollene.

Den amerikanske filmen vil basere seg på en nytolkning av bøkene.

I mai ble den siste boka i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi lagt ut for salg i USA, og interessen rundt boken ble sammenlignet med den rundt Harry Potter.

Så langt har Larssons bøker om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist solgt over 40 millioner eksemplarer på verdensbasis. Tidligere i juli ble Larsson en av få forfattere som har solgt mer enn en million e-bøker, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ny Bond-film på is

Daniel Craig er best kjent for sin rolletolkning av filmikonet James Bond i «Casino Royale» og «Quantum of Solace» fra 2006 og 2008.

En ny Bond-film med Craig i hovedrollen ble tidligere i år lagt på is, på grunn av usikkerhet rundt filmselskapet Metro-Goldwyn-Mayers framtid.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.