Hopp til innhold

«Bond» skal spille i Larsson-trilogi

Daniel Craig skal spille Mikael Blomkvist i en amerikansk filmversjon av Stieg Larssons «Menn som hater kvinner».

Daniel Craig

Daniel Craig går fra James Bond til Mikael Blomkvist.

Foto: Peter Kramer / Ap

Den britiske skuespilleren skal også spille i de to mulige oppfølgningsfilmene basert på svenskens «Millennium»-trilogi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere har det vært spekulert i om hovedrollen ville gå til George Clooney eller Brad Pitt , men i sommer ble det kjent at Craig var i samtaler med filmstudioet om rollen.

David Fincher, som tidligere har regissert filmer som «Fight Club» og «The Curious Case of Benjamin Button» med Brad Pitt i hovedrollen, skal regissere nyinnspillingen, mens Steve Zaillian («Schindlers liste» og «Hannibal») skal skrive manus.

Hvem som skal spille Lisbeth Salander i den amerikanske versjonen, som har fått navnet «The Girl With The Dragon Tattoo», er ennå ikke kjent.

Menn som hater kvinner

Noomi Rapace og Michael Nyquist i den første filmen basert på Larssons bøker.

Foto: Knut Koivisto

Populær Larsson

Stieg Larssons trilogi er allerede tatt til filmlerretet gjennom tre svenskspråklige filmer med Noomi Rapace og Michael Nyquist i hovedrollene.

Den amerikanske filmen vil basere seg på en nytolkning av bøkene.

I mai ble den siste boka i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi lagt ut for salg i USA, og interessen rundt boken ble sammenlignet med den rundt Harry Potter.

Så langt har Larssons bøker om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist solgt over 40 millioner eksemplarer på verdensbasis. Tidligere i juli ble Larsson en av få forfattere som har solgt mer enn en million e-bøker, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ny Bond-film på is

Daniel Craig er best kjent for sin rolletolkning av filmikonet James Bond i «Casino Royale» og «Quantum of Solace» fra 2006 og 2008.

En ny Bond-film med Craig i hovedrollen ble tidligere i år lagt på is, på grunn av usikkerhet rundt filmselskapet Metro-Goldwyn-Mayers framtid.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB