NRK Meny
Normal

«Bond» skal spille i Larsson-trilogi

Daniel Craig skal spille Mikael Blomkvist i en amerikansk filmversjon av Stieg Larssons «Menn som hater kvinner».

Daniel Craig

Daniel Craig går fra James Bond til Mikael Blomkvist.

Foto: Peter Kramer / Ap

Den britiske skuespilleren skal også spille i de to mulige oppfølgningsfilmene basert på svenskens «Millennium»-trilogi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere har det vært spekulert i om hovedrollen ville gå til George Clooney eller Brad Pitt , men i sommer ble det kjent at Craig var i samtaler med filmstudioet om rollen.

David Fincher, som tidligere har regissert filmer som «Fight Club» og «The Curious Case of Benjamin Button» med Brad Pitt i hovedrollen, skal regissere nyinnspillingen, mens Steve Zaillian («Schindlers liste» og «Hannibal») skal skrive manus.

Hvem som skal spille Lisbeth Salander i den amerikanske versjonen, som har fått navnet «The Girl With The Dragon Tattoo», er ennå ikke kjent.

Menn som hater kvinner

Noomi Rapace og Michael Nyquist i den første filmen basert på Larssons bøker.

Foto: Knut Koivisto

Populær Larsson

Stieg Larssons trilogi er allerede tatt til filmlerretet gjennom tre svenskspråklige filmer med Noomi Rapace og Michael Nyquist i hovedrollene.

Den amerikanske filmen vil basere seg på en nytolkning av bøkene.

I mai ble den siste boka i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi lagt ut for salg i USA, og interessen rundt boken ble sammenlignet med den rundt Harry Potter.

Så langt har Larssons bøker om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist solgt over 40 millioner eksemplarer på verdensbasis. Tidligere i juli ble Larsson en av få forfattere som har solgt mer enn en million e-bøker, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ny Bond-film på is

Daniel Craig er best kjent for sin rolletolkning av filmikonet James Bond i «Casino Royale» og «Quantum of Solace» fra 2006 og 2008.

En ny Bond-film med Craig i hovedrollen ble tidligere i år lagt på is, på grunn av usikkerhet rundt filmselskapet Metro-Goldwyn-Mayers framtid.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP