Løser verdensproblemer på soverommet

KALAMATA (NRK): – Det er første gangen jeg har delt seng med andre enn kona på ganske mange år, sier alpinist Odd Sørli om sitt midlertidige samboerskap med superkeeper Frode Grodås.

To menn ligger, påkledt, side om side i hver sin seng

SENGEKAMERATER: Her ligger vi og løser verdensproblemer, sier Frode Grodås og alpinist Odd Sørli, som delte rom under innspillingen av Mesternes Mester 2017.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

I løpet av fem uker under den greske sola skal Mesternes Mester 2017 kåres. Alle deltakerne bor under samme tak og blir godt kjent i innspillingsperioden. Spesielt de som deler rom med hverandre.

– Da vi så den åpne badekarløsningen var vi litt spente. Også da vi skjønte at det faktisk ikke var dør på do, ble det litt rart. Men, alt går, sier fotballspiller Frode Grodås og alpinist Odd Sørli.

Da vi så den åpne badekarløsningen var vi litt spente. Også da vi skjønte at det faktisk ikke var dør på do, ble det litt rart.

Frode Grodås / NRK

Delte sine historier

Og så ler de. De to tidligere toppidrettsutøverne ble gode venner under oppholdet i Hellas, og løste verdensproblemer på soverommet om kveldene.

To menn viser frem dør med navneskilt

VELKOMMEN TIL OSS!: Odd Sørli og Frode Grodås viser frem dørskiltet som indikerer at de deler rom.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Vi snakket om mange ting. Litt krig og fred og greier, sier Grodås med et smil og fortsetter:

– Vi delte vår historie med de utfordringene som har vært, og hva som må til i dag for å lykkes både innen idrett og næring. Vi var innom tema fra Trines matblogg, via valget i USA, til flyktningekrisa i Middelhavet. Odd prøvde seg på vin også. Det var ikke jeg så interessert i, sier Grodås med et lurt smil.

Vi var innom tema fra Trines matblogg, valget i USA og flyktningekrisa i Middelhavet.

Frode Grodås / NRK

– Må skjerpe seg med vinskjenkinga

Det er heller ikke vanskelige å be ham om å beskrive sin midlertidige romkamerat.

– Odd, eller Odd Kevin som han blir kalt, er jo veldig glad i Kevin Costner og minner veldig mye om ham. Han er kanskje den personen jeg har møtt med den største sosiale kompetansen i forhold til å tilpasse seg hvilket som helst miljø. En utrolig mann, som alltid er glad og som ser folk. En gjennomhyggelig kjernekar, sier Frode Grodås.

– Det var hyggelige ord, er det ingen ting han må skjerpe seg på?

– Han må skjerpe seg på vinskjenkinga. Gamle keepere tåler ikke for mye. Dette må han jobbe med, sier Frode Grodås og ler.

– Snorker ikke

Åpen baderomsløsning

ÅPEN BADEROMSLØSNING: Da vi så den åpne baderomsløsningen ble vi litt spente, kommenterer Odd Sørli og Frode Grodås.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Det er første gangen jeg har delt seng med en annen enn kona mi på ganske mange år, så jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, innrømmer Odd Sørli, og fortsetter:

– Det har gått fint. Frode advarte meg om at han kom til å snorke, men det har han ikke gjort. Han er så absolutt en god romkamerat Han snorker ikke og er ryddig og hjelpsom.

– Har du ingen ting negativt å si om ham?

– Ikke mye. Men, han kan godt skjerpe seg litt på sengestrekken. Der er det et forbedringspotensial, sier Odd Sørli til NRK.

Lørdag ble Odd Sørli andre mann ut av Mesternes Mester på grunn av en sykkelulykke. Frode Grodås ble dermed boende alene på rommet resten av oppholdet.

Kulturstrøm

  • Neil Young er blitt amerikaner

    Canadiske Neil Young, som har bodd i California siden 1960-tallet, er innvilget amerikansk statsborgerskap, skriver TMZ. Beslutningen tok han for å kunne stemme i høstens presidentvalg, der ingenting tyder på at Donald Trump vil få hans stemme (NTB).

    Neil Young
    Foto: Darryl Dyck / NTB Tema / AP
  • Aurora synger på Oscar-utdelingen

    Den norske artisten Aurora Aksnes (23), kjent som Aurora, skal stå på scenen under Oscar-utdelingen 9. februar, melder Hollywood Reporter. Aksnes skal fremføre sangen «Into the Unknown» fra filmen Frozen 2 sammen med artisten Idina Menzel.