NRK Meny
Normal

Roger Waters til angrep på Israel

Roger Waters tar bladet fra munnen og går til angrep på «apartheidstaten» Israel.

Roger Waters

Roger Waters ønsker å samle støtte til en kampanje for boikott av Israel.

Foto: Jeff Christensen / Ap

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters
Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters mener Israel, om de skal ha en mur, bør bygge den ved den opprinnelige grensa vedtatt av FN i 1967.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Roger Waters, som tidligere blant annet har blitt beskyldt for å ha antisemitiske holdninger, har lenge vært en motstander av politikken som føres i Israel.

Les også:

Vil ha støtte til kampanje

Nå har han skrevet et innlegg han blant annet ønsker å få inn i New York Times eller The Guardian, for å oppmuntre andre musikere til å støtte kampanjen Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Dette er en kampanje som ønsker å endre politikken som føres i Israel.

I et intervju med Al Jazeera går han igjen til angrep på landet og kaller Israel for en apartheidstat.

- Jeg er mot Israel for akkurat de samme grunnene jeg var mot Sør-Afrika. Landet drives etter et rasistisk system, sier Roger Waters til Al Jazeeras Riz Khan.

- Helt sinnssykt

- De må gå med identitetspapirer på seg som viser om de er jøde eller araber. Det er helt sinnssykt, sier han videre og forteller om sin iver etter å få støtte BDS.

- Dette er en oppfordring fra meg for å få andre artister til å støtte BDS-kampanjen mot Israel. Jeg har endelig bestemt meg for å stå fram med dette. Nok er nok!

- Det er stadig snakk om at de ønsker å slutte fred med palestinerne og det er mye snakk rundt muligheten for en tostatsløsning. Men i mellomtiden kaster de folk ut av hjemmene sine og annekterer store deler av Vestbredden. Så alt dette snakket om ... i det stille tar de over hele landet. Og hva skjer da med palestinerne? spør Roger Waters.

Se hele det 25 minutter lange intervjuet med Roger Waters her:

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.