Roger Waters til angrep på Israel

Roger Waters tar bladet fra munnen og går til angrep på «apartheidstaten» Israel.

Roger Waters

Roger Waters ønsker å samle støtte til en kampanje for boikott av Israel.

Foto: Jeff Christensen / Ap

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters
Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters mener Israel, om de skal ha en mur, bør bygge den ved den opprinnelige grensa vedtatt av FN i 1967.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Roger Waters, som tidligere blant annet har blitt beskyldt for å ha antisemitiske holdninger, har lenge vært en motstander av politikken som føres i Israel.

Les også:

Vil ha støtte til kampanje

Nå har han skrevet et innlegg han blant annet ønsker å få inn i New York Times eller The Guardian, for å oppmuntre andre musikere til å støtte kampanjen Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Dette er en kampanje som ønsker å endre politikken som føres i Israel.

I et intervju med Al Jazeera går han igjen til angrep på landet og kaller Israel for en apartheidstat.

- Jeg er mot Israel for akkurat de samme grunnene jeg var mot Sør-Afrika. Landet drives etter et rasistisk system, sier Roger Waters til Al Jazeeras Riz Khan.

- Helt sinnssykt

- De må gå med identitetspapirer på seg som viser om de er jøde eller araber. Det er helt sinnssykt, sier han videre og forteller om sin iver etter å få støtte BDS.

- Dette er en oppfordring fra meg for å få andre artister til å støtte BDS-kampanjen mot Israel. Jeg har endelig bestemt meg for å stå fram med dette. Nok er nok!

- Det er stadig snakk om at de ønsker å slutte fred med palestinerne og det er mye snakk rundt muligheten for en tostatsløsning. Men i mellomtiden kaster de folk ut av hjemmene sine og annekterer store deler av Vestbredden. Så alt dette snakket om ... i det stille tar de over hele landet. Og hva skjer da med palestinerne? spør Roger Waters.

Se hele det 25 minutter lange intervjuet med Roger Waters her:

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK