Hopp til innhold

Roger Waters til angrep på Israel

Roger Waters tar bladet fra munnen og går til angrep på «apartheidstaten» Israel.

Roger Waters

Roger Waters ønsker å samle støtte til en kampanje for boikott av Israel.

Foto: Jeff Christensen / Ap

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné

Roger Waters på scenen under hans pågående «The Wall»-turné.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters
Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters mener Israel, om de skal ha en mur, bør bygge den ved den opprinnelige grensa vedtatt av FN i 1967.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Roger Waters, som tidligere blant annet har blitt beskyldt for å ha antisemitiske holdninger, har lenge vært en motstander av politikken som føres i Israel.

Les også:

Vil ha støtte til kampanje

Nå har han skrevet et innlegg han blant annet ønsker å få inn i New York Times eller The Guardian, for å oppmuntre andre musikere til å støtte kampanjen Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Dette er en kampanje som ønsker å endre politikken som føres i Israel.

I et intervju med Al Jazeera går han igjen til angrep på landet og kaller Israel for en apartheidstat.

- Jeg er mot Israel for akkurat de samme grunnene jeg var mot Sør-Afrika. Landet drives etter et rasistisk system, sier Roger Waters til Al Jazeeras Riz Khan.

- Helt sinnssykt

- De må gå med identitetspapirer på seg som viser om de er jøde eller araber. Det er helt sinnssykt, sier han videre og forteller om sin iver etter å få støtte BDS.

- Dette er en oppfordring fra meg for å få andre artister til å støtte BDS-kampanjen mot Israel. Jeg har endelig bestemt meg for å stå fram med dette. Nok er nok!

- Det er stadig snakk om at de ønsker å slutte fred med palestinerne og det er mye snakk rundt muligheten for en tostatsløsning. Men i mellomtiden kaster de folk ut av hjemmene sine og annekterer store deler av Vestbredden. Så alt dette snakket om ... i det stille tar de over hele landet. Og hva skjer da med palestinerne? spør Roger Waters.

Se hele det 25 minutter lange intervjuet med Roger Waters her:

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP