Hopp til innhold

- En vegg rundt meg selv

I dag åpner Roger Waters-turnéen som kommer til Norge neste år. Roger Waters forteller om bakgrunnen for «The Wall» og at det trolig aldri blir noen ny Pink Floyd-turné.

Roger Waters

Roger Waters forteller om bakgrunnen for «The Wall» i et åpenhjertig intervju med Rolling Stone.

Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Pink Floyd: The Wall

Albumet «The Wall» er en av de fem mest solgteplatene noen sinne.

Foto: Faksimile fra albumcover

Roger Waters«The Wall»-turné åpner med tre kvelder i Air Canada Centre i Toronto, Canada. 30. april og 1. mai neste år kommer turnéen til Norge.

Bredere betydning

Roger Waters (67) sier «The Wall» i dag har en mye bredere betydning enn for 30 år siden, og utelukker fullstendig en reunion med Pink Floyd.

I et intervju i den kommende utgaven av Rolling Stone Magazine forteller han om hvilken betydning «The Wall» har for ham i dag, og hvordan hans usikkerhet påvirket den første versjonen av showet.

- Det er i utgangspunktet det samme showet, men med en bredere mening, sier Waters til magasinet.

- Ekko fra oppveksten

Roger Waters

Roger Waters er opptatt av at han er en annen person i dag enn da han laget «The Wall» for 30 år siden.

Foto: Jeff Christensen / AP

- Vi måtte ta hensyn til at det å synge om sitt unge liv for en i 30-åra, noe som på det tidspunktet på mange måter ble som et ekko fra oppveksten, er noe helt annet enn å gjøre det når man er over 60.

Roger Waters, som var den store kreative kraften i Pink Floyd, forteller at idéen med å bygge en vegg mellom bandet og publikum opprinnelig kom fra hans underbevissthet.

- Fra meg av skrekk

- Hvert våkne øyeblikk var jeg fra meg av skrekk over at noen skulle finne ut at jeg ikke var den jeg ønsket å være. Jeg hadde bygget en vegg rundt meg selv, som jeg tok ut på scenen. Jeg var full av alle typer seksuell usikkerhet og en enorm følelse av skam, forteller Waters.

Et kjent kapittel fra Pink Floyd-karrieren handler om den gangen han spyttet en fan i ansiktet fra scenen.

- Jeg var antagelig en nokså skummel type. Jeg hadde nok en tendens til reagere rimelig spontant, sier han med hentydning til spytteepisoden.

(Saken fortsetter under bildet)

Pink Floyd

Pink Floyd ble gjenforent med Roger Waters på Live 8 i 2005. Det tror ikke Roger Waters kommer til å skje igjen i form av noen turné.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS, Lefteris Pitarakis / AP

Live 8-konserten i 2005 var første gang Pink Floyd stod sammen på scenen igjen etter at Roger Waters sluttet i Pink Floyd i 1985. Waters er glad for at bandet klarte å komme sammen igjen etter årevis med kreative og juridiske krangler.

Aldri igjen

Han tror imidlertid aldri det blir noen Pink Floyd-turné igjen, men at det kan komme til å bli en og annen konsert.

- Det kan være at David (Gilmour), Nick (Mason) og jeg gjør en engangskonsert et eller annet sted, men aldri i verden om det blir noen turné. Omtrent som på Live 8, men bare med oss tre. Det er utrolig synd at vi ikke klarte å få det til før Rick (Richard Wright) døde, forteller Roger Waters til Rolling Stone.

Albumet «The Wall» er en av de fem mest solgte platene gjennom tidene.

Pink Floyd The Wall

30. april og 1. mai 2011 står Roger Waters med «The Wall» på scenen i Telenor Arena på Fornebu.

Foto: Promo

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB