Hopp til innhold

Waters endrer «The Wall»

Etter beskyldninger om antisemittisme i sin nye versjon av «The Wall» har Roger Waters nå endret på showet.

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall»

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall».

Foto: John Carucci / Ap

Roger Waters, som kommer til Norge og Telenor Arena i slutten av april neste år, ble i forrige uke anklaget for å ha med antisemittiske symboler i sin 2010-versjon av Pink Floyd-klassikeren «The Wall».

Endrer etter beskyldninger

Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters har tidligere vist sin kritikk mot israelske myndheter, her ved veggen som skiller Israel og det palestinske folk.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP

Beskyldningene handlet et videoklipp i showet under låta «Goodbye blue sky», der det slippes gjenstander formet som David-stjerner og dollarsymbol fra virtuelle bombefly over scenen.

Bak stod organisasjonen Anti-Defamation League (ADL). Deres reaksjon har nå fått Waters til å endre David-stjernene til Mercedes-logoer, melder danske Ekstrabladet.

- Ønsker å sette stopper

- Dette showet er på alle måter imot krig, og vi ønsker virkelig å få satt en rask stopper for dette pratet om negativitet i forhold til noen folkeslag. Vi tar absolutt ikke i bruk antisemittiske stereotypier, sa en talskvinne for Waters etter at anklagene kom.

Roger Waters spiller i Norge 30. april og 1. mai neste år, mens Danmark står for tur noen dager etterpå.


Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober