Waters endrer «The Wall»

Etter beskyldninger om antisemittisme i sin nye versjon av «The Wall» har Roger Waters nå endret på showet.

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall»

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall».

Foto: John Carucci / Ap

Roger Waters, som kommer til Norge og Telenor Arena i slutten av april neste år, ble i forrige uke anklaget for å ha med antisemittiske symboler i sin 2010-versjon av Pink Floyd-klassikeren «The Wall».

Endrer etter beskyldninger

Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters har tidligere vist sin kritikk mot israelske myndheter, her ved veggen som skiller Israel og det palestinske folk.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP

Beskyldningene handlet et videoklipp i showet under låta «Goodbye blue sky», der det slippes gjenstander formet som David-stjerner og dollarsymbol fra virtuelle bombefly over scenen.

Bak stod organisasjonen Anti-Defamation League (ADL). Deres reaksjon har nå fått Waters til å endre David-stjernene til Mercedes-logoer, melder danske Ekstrabladet.

- Ønsker å sette stopper

- Dette showet er på alle måter imot krig, og vi ønsker virkelig å få satt en rask stopper for dette pratet om negativitet i forhold til noen folkeslag. Vi tar absolutt ikke i bruk antisemittiske stereotypier, sa en talskvinne for Waters etter at anklagene kom.

Roger Waters spiller i Norge 30. april og 1. mai neste år, mens Danmark står for tur noen dager etterpå.


Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix