Hopp til innhold

Waters endrer «The Wall»

Etter beskyldninger om antisemittisme i sin nye versjon av «The Wall» har Roger Waters nå endret på showet.

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall»

Roger Waters på scenen i 2010-versjonen av «The Wall».

Foto: John Carucci / Ap

Roger Waters, som kommer til Norge og Telenor Arena i slutten av april neste år, ble i forrige uke anklaget for å ha med antisemittiske symboler i sin 2010-versjon av Pink Floyd-klassikeren «The Wall».

Endrer etter beskyldninger

Roger Waters ved den israelske muren

Roger Waters har tidligere vist sin kritikk mot israelske myndheter, her ved veggen som skiller Israel og det palestinske folk.

Foto: MUHAMMED MUHEISEN / AP

Beskyldningene handlet et videoklipp i showet under låta «Goodbye blue sky», der det slippes gjenstander formet som David-stjerner og dollarsymbol fra virtuelle bombefly over scenen.

Bak stod organisasjonen Anti-Defamation League (ADL). Deres reaksjon har nå fått Waters til å endre David-stjernene til Mercedes-logoer, melder danske Ekstrabladet.

- Ønsker å sette stopper

- Dette showet er på alle måter imot krig, og vi ønsker virkelig å få satt en rask stopper for dette pratet om negativitet i forhold til noen folkeslag. Vi tar absolutt ikke i bruk antisemittiske stereotypier, sa en talskvinne for Waters etter at anklagene kom.

Roger Waters spiller i Norge 30. april og 1. mai neste år, mens Danmark står for tur noen dager etterpå.


Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP