Hopp til innhold

Robbie Williams gjør «Three lions»

Robbie Williams og Russel Brand gir ut ny versjon av The Lightning Seeds’ «Three Lions».

Robbie Williams

Robbie Williams er fotballfrelst og får gleden av å gi ut en ny versjon av en av sine egne favoritter innen sjangeren fotballsanger.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Russel Brand og Katy Perry

Robbie Williams har fått med seg blant andre skuespiller og komiker Russel Brand på den nye versjonen av «Three Lions».

Foto: THIBAULT CAMUS / AP
Sopranen Olivia Safe

Sopranen Olivia Safe bidrar også på ny-versjonen av «Three lions»

Foto: MySpace

Fotballgale England vil i juni igjen gå av hengslene når landslaget deres deltar i VM. Fram til nå har det ikke blitt gitt ut noen offisiell VM-sang i forbindelse med turneringen i Sør-Afrika, men nå børstes igjen støvet av hymnen som ble så populær da den første gang ble gitt ut i 1996.

Noen endringer

Sammen med David Baddiel, Frank Skinner og the Lightning Seeds gir Robbie Williams og skuespilleren og komikeren Russel Brand nå ut en 2010-versjon av «Three Lions»; låta som gikk til topps på listene da den ble gitt ut og da den kom på nytt i 1998, melder Sky News.

Låta, som av kjennere regnes som en av de beste fotballsanger laget noen gang, blir noe endret. Den har blant annet bidrag fra sopran Olivia Safe og medlemmer av den offisielle fanklubben for det Engelske landslaget. I tillegg har man hentet inn legendariske John Motson som kommentarstemme.

- Mange forespørsler

- Jeg har fått mange forespørsler om å skrive fotballsanger, men har alltid avslått det. Jeg mente man aldri kunne lage noe bedre enn «Three lions», så jeg er skikkelig glad for å kunne være med på dette, sier Robbie Williams, som teller ned til VM i Sør-Afrika starter 11. juni.

- Jeg ble skikkelig flau når jeg tenker over hvor følelsesmessig berørt jeg ble av å synge denne sangen. Jeg måtte nesten, bokstavelig talt, gråte, sier Brand.

- Den eneste gode England-låta

- Det er den eneste gode England-låta og jeg gleder meg til å synge den mens vi igjen blir slått ut på straffespark, sier Brand ironisk.

- Da vil jeg virkelig gråte.

England spiller sin første VM-kamp 12. juni, mot USA.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters