Robbie Williams gjør «Three lions»

Robbie Williams og Russel Brand gir ut ny versjon av The Lightning Seeds’ «Three Lions».

Robbie Williams

Robbie Williams er fotballfrelst og får gleden av å gi ut en ny versjon av en av sine egne favoritter innen sjangeren fotballsanger.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Russel Brand og Katy Perry

Robbie Williams har fått med seg blant andre skuespiller og komiker Russel Brand på den nye versjonen av «Three Lions».

Foto: THIBAULT CAMUS / AP
Sopranen Olivia Safe

Sopranen Olivia Safe bidrar også på ny-versjonen av «Three lions»

Foto: MySpace

Fotballgale England vil i juni igjen gå av hengslene når landslaget deres deltar i VM. Fram til nå har det ikke blitt gitt ut noen offisiell VM-sang i forbindelse med turneringen i Sør-Afrika, men nå børstes igjen støvet av hymnen som ble så populær da den første gang ble gitt ut i 1996.

Noen endringer

Sammen med David Baddiel, Frank Skinner og the Lightning Seeds gir Robbie Williams og skuespilleren og komikeren Russel Brand nå ut en 2010-versjon av «Three Lions»; låta som gikk til topps på listene da den ble gitt ut og da den kom på nytt i 1998, melder Sky News.

Låta, som av kjennere regnes som en av de beste fotballsanger laget noen gang, blir noe endret. Den har blant annet bidrag fra sopran Olivia Safe og medlemmer av den offisielle fanklubben for det Engelske landslaget. I tillegg har man hentet inn legendariske John Motson som kommentarstemme.

- Mange forespørsler

- Jeg har fått mange forespørsler om å skrive fotballsanger, men har alltid avslått det. Jeg mente man aldri kunne lage noe bedre enn «Three lions», så jeg er skikkelig glad for å kunne være med på dette, sier Robbie Williams, som teller ned til VM i Sør-Afrika starter 11. juni.

- Jeg ble skikkelig flau når jeg tenker over hvor følelsesmessig berørt jeg ble av å synge denne sangen. Jeg måtte nesten, bokstavelig talt, gråte, sier Brand.

- Den eneste gode England-låta

- Det er den eneste gode England-låta og jeg gleder meg til å synge den mens vi igjen blir slått ut på straffespark, sier Brand ironisk.

- Da vil jeg virkelig gråte.

England spiller sin første VM-kamp 12. juni, mot USA.

Kulturstrøm

 • 1,33 mrd for norsk spilleselskap

  Det kinesiske teknologiselskapet Tencent ønsker å kjøpe norske Funcom, og skal ha lagt inn et bud som verdsetter det norske selskapet til 1,33 milliarder kroner, melder Funcom i en pressemelding. Styret anbefaler å akseptere budet. Tencent er allerede den største aksjonæren i selskapet etter et oppkjøp i fjor.

 • Trommeslageren saksøker Aerosmith

  Aerosmith-trommeslager Joey Kramer (69) saksøker bandet han har vært medlem av siden 1970. Han hevder de øvrige medlemmene har utelukket ham fra deres kommende Grammy-opptreden, og fra en konsertrekke i Las Vegas. Bandet skal ha stemt ham ut, fordi de mente han ikke lenger «hadde nok energi», skriver Rolling Stone (NTB).

  Aerosmith
  Foto: John Shearer
 • Røde kors-modus i Fortnite

  I går lanserte Røde Kors og utviklerne av spillet Fortnite en versjon av spillet der man kan ha rollen som hjelpearbeider, med oppgaver som å gi førstehjelp, bygge sykehus eller fjerne miner. President i Norges Røde Kors, Robert Mood, sier til NRK at spill er den viktigste fritidsaktiviteten for undom, og dermed en arena der Røde Kors ønsker å være tilstede på en positiv måte.