NRK Meny
Normal

Robbie Williams gjør «Three lions»

Robbie Williams og Russel Brand gir ut ny versjon av The Lightning Seeds’ «Three Lions».

Robbie Williams

Robbie Williams er fotballfrelst og får gleden av å gi ut en ny versjon av en av sine egne favoritter innen sjangeren fotballsanger.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Russel Brand og Katy Perry

Robbie Williams har fått med seg blant andre skuespiller og komiker Russel Brand på den nye versjonen av «Three Lions».

Foto: THIBAULT CAMUS / AP
Sopranen Olivia Safe

Sopranen Olivia Safe bidrar også på ny-versjonen av «Three lions»

Foto: MySpace

Fotballgale England vil i juni igjen gå av hengslene når landslaget deres deltar i VM. Fram til nå har det ikke blitt gitt ut noen offisiell VM-sang i forbindelse med turneringen i Sør-Afrika, men nå børstes igjen støvet av hymnen som ble så populær da den første gang ble gitt ut i 1996.

Noen endringer

Sammen med David Baddiel, Frank Skinner og the Lightning Seeds gir Robbie Williams og skuespilleren og komikeren Russel Brand nå ut en 2010-versjon av «Three Lions»; låta som gikk til topps på listene da den ble gitt ut og da den kom på nytt i 1998, melder Sky News.

Låta, som av kjennere regnes som en av de beste fotballsanger laget noen gang, blir noe endret. Den har blant annet bidrag fra sopran Olivia Safe og medlemmer av den offisielle fanklubben for det Engelske landslaget. I tillegg har man hentet inn legendariske John Motson som kommentarstemme.

- Mange forespørsler

- Jeg har fått mange forespørsler om å skrive fotballsanger, men har alltid avslått det. Jeg mente man aldri kunne lage noe bedre enn «Three lions», så jeg er skikkelig glad for å kunne være med på dette, sier Robbie Williams, som teller ned til VM i Sør-Afrika starter 11. juni.

- Jeg ble skikkelig flau når jeg tenker over hvor følelsesmessig berørt jeg ble av å synge denne sangen. Jeg måtte nesten, bokstavelig talt, gråte, sier Brand.

- Den eneste gode England-låta

- Det er den eneste gode England-låta og jeg gleder meg til å synge den mens vi igjen blir slått ut på straffespark, sier Brand ironisk.

- Da vil jeg virkelig gråte.

England spiller sin første VM-kamp 12. juni, mot USA.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".