Hopp til innhold

Revisorfirma tar på seg skylden for Oscar-tabben

Revisorfirmaet PwC tar på seg ansvaret for tabben som førte til at «La La Land» feilaktig ble utropt som vinner av beste film under nattens Oscar-utdeling.

Den gjeveste prisen ble delt ut til feil film under Oscar-utdelingen.

FEIL VINNER: Produsent Jordan Horowitz var godt i gang med takketalen til «La La Land» før det ble oppdaget at filmen likevel ikke hadde vunnet prisen for årets beste film.

Faye Dunaway og Warren Beatty utropte feil vinner på Oscar

UTROPTE FEIL VINNER: Faye Dunaway og Warren Beatty avsluttet Oscar-festen med å dele ut prisen for beste film, men leste opp fra feil konvolutt. PwC har tatt på seg ansvaret.

Foto: Chris Pizzello / AP

Under Oscar-utdelingen natt til mandag ble feil vinner utropt til årets film. Teamet bak «La La Land» var godt i gang med takketalen før de ble stoppet, og fortalt at prisens egentlige vinner var filmen «Moonlight».

Nå tar revisorfirmaet PwC på seg skylden for at filmveteran Warren Beatty fikk med seg feil konvolutt opp på scenen da Oscar-prisen for beste film skulle dels ut i natt.

Ifølge Variety skjedde feilen fordi det finnes to konvolutter med alle vinnerne, én til hver av prisutdelerne. Da Dunway og Warren var på vei opp på scenen har de trolig fått med seg en av de to konvoluttene som utropte Emma Stone til årets kvinnelige skuespiller, for rollen som Mia i «La La Land». Stone hadde allerede fått den prisen tidligere på kvelden.

Revisorfirmaet skriver ifølge The Independent at de beklager til «Moonlight», «La La Land», Warren Beatty, Faye Dunaway og alle som så på Oscar-utdelingen.

– Prisutdelerne ble med et uhell gitt feil konvolutt. Da feilen ble oppdaget ble den øyeblikkelig korrigert. For øyeblikket undersøker vi hvordan dette kunne skje, og beklager hendelsen dypt. Vi setter pris på hvordan de nominerte, Akademiet, ABC og Jimmy Kimmel håndterte situasjonen, skriver PwC.

PricewaterhouseCoopers (PwC) har siden har siden 1934, på vegne av Oscar Akademiet, ledet avstemningen under Oscar-utdelingen.

To PwC-partnere er de eneste som kjenner vinnernes identitet før de ropes opp på scenen, skriver firmaet på sine hjemmesider.

Det ble likevel en skikkelig prisdryss for nesten-vinneren «La La Land», som tok med seg seks utmerkelser fra Oscar-utdelingen.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.