Hopp til innhold

Nå er båtlivet her!

Endelig er sommeren her! I program 6 tar Autofilgjengen for seg tre frekke farkoster til bruk på sjøen.

Ibiza 24 Touring
Foto: NRK

Se hele program 6 i Nett-TV

Autofil Tuning

Motor
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Autofilgjengen har denne gangen kommet seg til Sandnes og Rogaland. De forventet seg mye folk, men dette overgikk alle mulige forventinger. Folkehavet og ikke minst alle de rå bilene på Kvadrat kjøpesenter er en opplevelse de nok aldri glemmer!

To flotte biler fikk Jan Erik plukket ut til finalen her også. En Ford Granada med hele 1.700 hestekrefter!!! Og en råstilig 1991-modell Toyota MR2.

Båtmoro

Mye båtmoro denne gangen. Og det er ikke plastsnekka til Jan Erik vi snakker om her. For mens det bygges for fullt for å få den ferdig til sommeren tester Autofilsjefen i dag tre andre båter. Kortversjonen er Ibiza, Azimut og Beneteau, men vi får vel greie ut litt mer enn dette.

Ibiza er et av de mest populære båtmerkene på markedet. Audi er det bilmerket som troner øverst på nordmenns ønskelister når det gjelder bil og Jan Erik tror at hvis man skulle lage en slik liste for båter, så ville Ibiza tronet på toppen. Autofilsjefen tester like godt flaggskipet til Ibiza - 24 Touring. Ja, det er sant! Dette er den største båten de lager.

Azimut 50
Foto: Scanpix

Andre båt ut er Azimut 50. Her snakker vi ren luksus. For det er ikke hvem som helts som har råd til å bla opp åtte millioner kroner for en fritidsbåt. Har du ikke hørt om Azimut sier du? Vel, merket er italiensk og de har bygget super-båter helt siden 1969. Nå er målet å konkurrere på det norske markedet med merker som Fairline, Prinsess og Windy.

Etter stort påtrykk fra mange seere gjennom flere år bestemte vi oss for å gi etter. Nå skal vi på vannet med seilbåt - en Beneteau Oceanis Clipper 343 på 34 fot. Og siden Jan Erik kan så lite om seilbåter var det fotografen som valgte ut denne. Avtalen var at han skulle holde seg under millionen når vi snakker penger.

 

Honda Accord

Honda Accord Diesel
Foto: Theodor Kristensen

Dette er bilen som i følge Autofilsjefen lenge har vært nær perfekt. Den er komfortabel, eksklusiv og ikke minst en sporty bil. Det er kun en ting den har manglet: et dieselalternativ! Men ikke nå lenger.

- Kjøreegenskapene er mitt hotteste tips når det gjelder Accord. Dette er en fullblods ”drivers car”. De av dere som ikke skjønner hva som menes med det, har heller ikke bruk for å vite det, ler Jan Erik.
Les hele testen av Honda Accord her!
 

Musikk brukt i programmet

"Slap that bass" - Ella Fitzgerald, Layo & Bushwacka remix
"Oceans of Ecstacy" - Deepak Chopra
"You Fly Me" - Fingathing
"Pacific Coast Party" - Smash Mouth
"Pussy Town" - Machine Gun Fellatio
"Metamorfose Ambulante" - Antonio Pinto & Ed Cõrtes
"Fukaki Umi No Kanata" - Yoshida Brothers

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor