NRK Meny
Normal

Hva skal båten hete?

Autofil-snekka er snart ferdig ombygget, rund i formene - men uten navn. Så vi trenger din hjelp.

 

Autofilsnekka
Foto: Alexander Berg-Hansen / NRK

Jan Erik ber om hjelp: Hva skal båten hete?  

I et halvt år har Autofil-gjengen jobbet iherdig med å bygge om en gammel Fram 19 plastsnekke fra 1974.

— Båten er nå mer eller mindre ferdig, men det er et par småting som gjenstår før båten er komplett. For eksempel mangler stereoanlegget, sier producer Aleksander Berg-Hansen.

Jan Erik Larssen
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Rund i formene

Båten står nå på Eikeli trebåtbyggeri i Grimstad. Der har designsjef Einar Johan Hareide fra Hareid designmill og båtbygger Odd Bjørn Jørgensen jobbet med selve utformingen av båten. Blant annet har de kuttet i plasten for å gjøre båten rundere og finere i formen.

— Båten er bygget om etter alle kunstens regler, sier Jan Erik Larssen.

Navnløs

Selv om plastsnekka nå blir noe å skryte av på brygga, blir den ikke værende hos Autofil-gjengen. Den skal nemlig auksjoneres bort til Leger Uten Grensers innsamlingsauksjon til høsten.

Autofil edition
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Men før den tid må båten ha et navn, og det er her vi trenger din hjelp. Autofil-båten trenger det perfekte båtnavnet. Og da duger ikke "Dolly".

Det beste forslaget premieres med en flott Autofil hettejakke!

Har du et godt navnforslag sender du det til: autofil@nrk.no . Merk mailen med "Autofil-snekka".

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix