Alt klart for Tuning-finalen

- Dette er noe man ikke kan gå glipp av, mener arrangementsansvarlig for Autofil Tuning-finalen Helen Torgersen.

Chevrolet Chevelle SS 369
Foto: Privat

22. april møtes åtte tuning-råskinn til finalen i Autofil Tuning på Gardermoen Raceway. Målet er å lage et stort show for de fremmøtte og selvfølgelig å lage et autofilprogram noe utenom det vanlige.

- Det er ikke ofte man får muligheten til å se Jan Erik og Tommy gjøre opptak til Autofil. I tillegg vil jo også Norges grummeste og råeste biler være med her, så jeg synes absolutt folk bør gripe sjansen og møte opp.

Tredelt finale

Selve finalen vil være tredelt: 400 meters dragrace der det konkurreres på tid, slalåmkjøring der det dømmes etter tid og ferdigheter og til slutt parkeringstest.

Toyota MR2
Foto: Flexifoto.no

- Har du selv noen favoritter i finalen?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om, smiler hun, men legger ikke skjul på at det er moro at det er flere japanske biler i finalen.

- Dragrace har jo alltid dreid seg om amerikanere, men nå er også europeiske og spesielt japanske biler med for fullt.

Stor bilutstilling

Men Torgersen forteller at Tuning-finalen er mer enn bare selve finalen.

- Vi planlegger blant annet en stor bilutstilling der alle fremmøtte skal kunne ta med seg og vise fram bilen sin. Regjerende norgesmester Thomas Schie kommer blant annet med bilen sin. Så dette blir et arrangement for hele familien, sier Torgersen som tror 4.000-5.000 bilentusiaster tar turen til Gardermoen.

Billetter til Autofil tuning-finalen fåes kjøpt på www.ticketmaster.no

Kulturstrøm

  • Victoria Beckham med motetap

    Motemerket Victoria Beckham held fram med å gå i minus, skriv BBC. Sidan 2013 har selskapet ikkje klart å tene inn utgiftene. Victoria Beckham blei kjend gjennom gruppa Spice Girls og har sidan skapt seg ein karriere som klesdesignar. Ho blei æra med utmerkinga Order of The British Empire i 2017 for sin innsats for britisk motebransje. Motemerket fekk nyleg inn ein ny investor og vil no kutte kostnadar, ifølgje BBC.

    Victoria Beckham
    Foto: Ian West / NTB Tema