NRK Meny
Normal

Alt klart for Tuning-finalen

- Dette er noe man ikke kan gå glipp av, mener arrangementsansvarlig for Autofil Tuning-finalen Helen Torgersen.

Chevrolet Chevelle SS 369
Foto: Privat

22. april møtes åtte tuning-råskinn til finalen i Autofil Tuning på Gardermoen Raceway. Målet er å lage et stort show for de fremmøtte og selvfølgelig å lage et autofilprogram noe utenom det vanlige.

- Det er ikke ofte man får muligheten til å se Jan Erik og Tommy gjøre opptak til Autofil. I tillegg vil jo også Norges grummeste og råeste biler være med her, så jeg synes absolutt folk bør gripe sjansen og møte opp.

Tredelt finale

Selve finalen vil være tredelt: 400 meters dragrace der det konkurreres på tid, slalåmkjøring der det dømmes etter tid og ferdigheter og til slutt parkeringstest.

Toyota MR2
Foto: Flexifoto.no

- Har du selv noen favoritter i finalen?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om, smiler hun, men legger ikke skjul på at det er moro at det er flere japanske biler i finalen.

- Dragrace har jo alltid dreid seg om amerikanere, men nå er også europeiske og spesielt japanske biler med for fullt.

Stor bilutstilling

Men Torgersen forteller at Tuning-finalen er mer enn bare selve finalen.

- Vi planlegger blant annet en stor bilutstilling der alle fremmøtte skal kunne ta med seg og vise fram bilen sin. Regjerende norgesmester Thomas Schie kommer blant annet med bilen sin. Så dette blir et arrangement for hele familien, sier Torgersen som tror 4.000-5.000 bilentusiaster tar turen til Gardermoen.

Billetter til Autofil tuning-finalen fåes kjøpt på www.ticketmaster.no

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters