Hopp til innhold

- Herlige kjøreegenskaper

Honda Accord er en meget komfortabel, eksklusiv og ikke minst sporty bil. Det er kun en ting den har manglet: et dieselalternativ! Men ikke nå lenger.

Honda Accord Diesel
Foto: Theodor Kristensen

Honda bruker vanligvis litt tid når de setter seg noe fore. Spesielt når det kommer til motorer. Som verdens største motorprodusent, stiller de beinharde krav til seg selv. Det holder ikke å være ”like gode” som de andre, de må være best!

Kjøreegenskapene er mitt hotteste tips når det gjelder Accord. Dette er en fullblods ”drivers car” . De av dere som ikke skjønner hva som menes med det, har heller ikke bruk for å vite det

Jan Erik Larssen

Og det er de med sin nye diesel. Den er superlett , laget av aluminium, har 2,2 liters volum, 140 hestekrefter, commonrail-turbo, og et dreiemoment på hele 340 nm allerede med 2.000 omdreininger.

Lavt forbruk

Honda Accord Diesel
Foto: Theodor Kristensen

Forbruk er viktigste argument for de fleste nordmenn som velger diesel. Hondaen klarer seg med under halvliteren på langkjøring, og bruker bare 0,59 på blandet kjøring. Svært imponerende tall for en motor som byr på så mye kjøreglede.

Kjøreegenskapene er nemlig mitt hotteste tips når det gjelder Accord. Dette er en fullblods ”drivers car” . De av dere som ikke skjønner hva som menes med det, har heller ikke bruk for å vite det, hehe… Dieselstøy og vibrasjoner er også totalt fraværende i den nye Honda dieselen.

Velg sport!

Du kan velge mellom sport og executive når du kjøper en Accord. Du kommer garantert til å velge en sport! Grunnen er rett og slett at executive kun leveres i kombinasjon med 2,4 liters bensinen på 190 hestekrefter, og den har du ikke råd til. Har du vel? Den koster nesten en halv million!

Honda Accord Diesel
Foto: Theodor Kristensen

Sport med 2,0 liters bensin VTEC på 155 hestekrefter koster 337.000,- og sport med denne nye 2,2 dieselen koster 355.000,-. Er det ikke moro med priser??

Accorden har vært penest i sedan, men nå har det skjedd noe med stasjonsvogna. Den har fått større takspoiler, takrails, samme kromlister rundt vinduene som sedanen, litt andre skjørter og noen småting. Også er den selvfølgelig større - MYE større! Den har faktisk en helt annen akselavstand en sedanen.

Konklusjonen

Honda er i støtet om dagen. Design, motor og kjøreegenskaper er på plass. Hva blir det neste? Svaret er firehjulstrekk. Hondas nye flaggskip Legend kommer nå med et firehjulstrekksystem så avansert , og vistnok så heftig , at mange kommer til å bli skremt. Historien gjentar seg: Honda kommer litt sent, men godt, VELDIG godt.

Kulturstrøm

 • «Violent Night» nummer to på amerikanske kinoer

  Norske Tommy Wirkolas actionkomedie topper som nummer to på den amerikanske Box Office-lista, melder Variety. Marvel-oppfølgeren Black Panther: Wakanda Forever forblir på førsteplassen fjerde uke på rad.

  «Violent Night», som har David Harbour fra «Stranger Things» i hovedrollen som en brutal julenisse, hadde norsk premiere den 2. desember. Filmen har høstet gode kritikker i både inn-og utland, og fikk blant annet terningkast 5 av Filmpolitiet.

  Violent Night
  Foto: Allen Fraser / AP
 • «Troll» var den mest sette filmen på Netflix 2. desember 

  Seertallene har skutt noe voldsomt i været etter at «Troll» hadde premiere på Netflix 1. desember. Dagen etter var filmen den mest sette filmen i hele verden. – Jeg synes det var noen flotte scener fra kommunen vår og på slutten kunne man kanskje tro at det også kommer en oppfølger, sier ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Åndalsnes Avis. Flere av filmens spektakulære scener er innspilt i Rauma. Espen Aukan fra Kristiansund har skrevet manuset, og filmen har fått terningkast fem av Filmpolitiet.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022