Hopp til innhold

Premieredato på siste Game of Thrones klar

Den åttende og siste sesongen av fantasyserien «Game of Thrones» har fått premieredato 15. april i Norge, melder HBO. En ny serie er på gang.

Ny trailer: Game of Thrones. Siste og åttende sesong i serien har fått premieredato natt til 15. april i Norge.

14. april har serien premieredato i USA, og i Norge er premieredatoen 15. april på grunn av tidsforskjellen.

– Nærmere bestemt vil den norske premiere finne sted 03.00 natt til mandag 15. april, skriver Isabell Langvatn Goren i HBO Nordic, til NRK.

Gjennom sju år og sju sesonger har HBO presentert fantasyserien «Game of Thrones», som har satt en rekke seerrekorder. I forrige sesong ble hver episode i gjennomsnitt sett av 30 millioner, ifølge New York Times.

HBO la søndag ut klipp fra den kommende sesongen på Youtube og Twitter, som viser hint om hva man kan vente seg når serien slippes. I videoen, som de har kalt «Crypts of Winterfell», får man gjensyn med Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) og Jon Snow (Kit Harrington).

Laster Twitter-innhold

– Det har vært en reise

Serien ble nominert til 22 Emmy-priser, og kåret til beste dramaserie på Emmy-utdelingen i september i fjor.

Den siste sesongen består av seks episoder som har blitt spilt inn i Belfast. I juni i fjor skrev Emilia Clarcke, som spiller dragenes mor Daenerys Targaryen, at hun tok farvel med landet som har vært hennes hjem i nær ti år.

– Det har vært en reise. Game of Thrones: takk for livet jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve og for familien som jeg aldri vil stoppe og savne, skrev hun på sin instagramkonto.

Ny serie på gang

Historien til «Game of Thrones» er basert på bokserien «En sang om is og ild» skrevet av forfatteren George RR Martin. Bøkene er oversatt til 47 språk og er solgt i flere enn 70 millioner eksemplarer. Nå har Martin gått sammen med forfatter Jane Goldman og skapt en ny fantasi-serie for HBO, som bygger rundt opphavet til «The White Walkers», og innsyn i Stark-familiens familiemytologi.

Forfatteren George RR Martin

Forfatteren bake serien «Game of Thrones», George RR Martin, er i gang med nye prosjekter.

Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP

Det er ikke kjent hva den kommende produksjonen skal hete, men har arbeidstittelen «The long night»

Skuespillere som Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp og Toby Regbo er klare for serien, ifølge Vulture.

Hør podkast Game of Throne

Les også: – Game of Thrones endret spillereglene

Les også: Det blir meir «Sopranos» – denne gong på film

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.