Til fire personer trenger du:
ca. 400 g sellerirot
ca. 200 g poteter
5 dl grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
5 dl melk
4 ss smør
150 - 200 g lettsaltet flesk
1-2 gode norske epler
2 skiver lyst brød
hakket bladpersille eller sellerigrønt
salt og pepper
Slik gjør du:
Rens og skjær selkleri og potet i små biter. Fres bitene i 2 ss smør. Tilsett buljong og melk. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Skjær flesk, eple og brød i små biter. Stek flesket i resten av smøret, tilsett brødet og stek til brødet blir sprøtt. Stek eplebitene for seg. Bland persille og epler sammen med flesket og server blandingen i suppen.
Tips:
Sprøstekt bacon eller spekeskinke smaker også godt i suppen.