Potet og sellerirotsuppe

Kokke-Lise lager potet- og sellerirot suppe. En perfekt start på uken med andre ord!

Potet- og sellerirotsuppe
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

 

ca. 400 g sellerirot

ca. 200 g poteter

5 dl grønnsaksbuljong eller hønsebuljong

5 dl melk

4 ss smør

150 - 200 g lettsaltet flesk

1-2 gode norske epler

2 skiver lyst brød

hakket bladpersille eller sellerigrønt

salt og pepper

 

Slik gjør du:

Rens og skjær selkleri og potet i små biter. Fres bitene i 2 ss smør. Tilsett buljong og melk. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Skjær flesk, eple og brød i små biter. Stek flesket i resten av smøret, tilsett brødet og stek til brødet blir sprøtt. Stek eplebitene for seg. Bland persille og epler sammen med flesket og server blandingen i suppen.

 

Tips:

Sprøstekt bacon eller spekeskinke smaker også godt i suppen.

 

 

Kulturstrøm

 • Verdensrekord for Hopper-bilde

  Maleriet Chop Suey av Edward Hopper ble onsdag solgt for 92 millioner dollar, tilsvarende 780 millioner norske kroner, på høstauksjonen til Christie's i New York. Dermed ble bildet det dyreste Hopper-bildet noen sinne solgt på auksjon. Bildet fra 1929 viser to kvinner som spiser på en kinesisk restaurant, visstnok inspirert av en restaurant ikke langt fra der auksjonen ble holdt. Kjøperen er anonym. Under auksjonen ble det også solgt et bilde av den belgiske maleren Rene Magritte for 26,8 millioner dollar, også det rekord (NTB).

  Chop Suey, Edward Hopper
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP/Scanpix
 • Landets beste kulturkommune kåret

  For sjuende år på rad kan Røros kalle seg landets beste kulturkommune, det går fram av Norsk kulturindeks. Alle landets kommuner blir rangert i ti ulike kategorier for å måle kulturaktiviteten.

  På de neste plassene følger Ål og Lillehammer.